4 Aylık Uyku Problemimiz Var Lütfen Yardımcı Olur Musnz
242 görüntüleme
E
Elif G.
29 Ağustos 2025 18:17
4 aylk oğlum sabah en son 6-6,5 civarı uyanio tekrar uyuduğunda yarım saat uyuyo kalkio sabah 10 civarı mama yeyip 40 dk uyuyo .gün içinde 2 saat kDr uyanık kalio bı yandan meme reddindn kaynaklı uyuklayacak iken mene veriom emio uyuya kalio ana 15 dk Lik şekerleme yapio tekrar mama yiyip 1 saat kDr uyuyo akşam a kDr mız mız şekilde devam edio. duşunu aldirp 8 de masaj yapıp alt degistir mama yap derkn yatağına koydugumda uyanio tekrar meme istio emzik kabul etmedi .emzirip yerine yatirmam 1 -1,5saati buluo .nasıl bı yol izlemem lazim keşke beni tamamen emse.istiiorm ama ayakta ve pilates topunu da denedim almadı.1 aydır memeyi gündüz zor alio.beyaz gürültü açıp mayisik iken veriorm o zmn emio gundz o şekilde uyuya kalio .
E
Elif G.
29 Ağustos 2025 18:26
Gece de 2 kez kalkio en son 6 civarı 3.kez uyanio bazen emip uyuyo bazen de 7,5 a kadr uyanık bı mücadele ile geçio sonra emip şekerleme yapio .mama vermemek için mücadele ettm 3 ay meme ile besledm 3 aylık iken 4900 gram idi 3.ay kontrolünde 600 gram almış olduğu için Dr bakımsız Tarzan sen somaliden mi geldin hemen mama vermelisn bu çok zayıf dedi ve herkes en başından mama ver ver dedikçe ben inatla meme verdm .emdikçe sütüm articak die yediklerime de dikkat ettm ama sütüm öyle çok artmadk sagdigimda bı göğsümdn 60 CC ancak geldi en son pes etmk zorunda kaldım ve mama basladk mamadan sonra gün içinde alistigndn emmek istemedi .
V
Vahide N. A.
29 Ağustos 2025 19:35
Öncelikle canınızı sıkmayın elif hanım biz doğduğu hafta mamaya başlamak zorunda kaldık sütüm inmedi sütüm gelincede kolik ve reflümüz ortaya çıktı meme artı mama devam ediyoruz hiç bir şey evlatlarımızdan kıymetli değil doymadığı zaman uyumak istemiyor ve mız mız oluyorlar doktorun üslubuda hiç hoşuma gitmedi çabalayan anneye destek olunması gerektiğini düşünüyorum siz strese girmedikçe sütünüz artacak inanın bana bende aynı şeyleri yaşıyorum gece gündüz sürekli teklif edin bir damlası bile çok değerli ne kadar geldiğine takılmayın illaki tekliflerinizden birini kabul edicek ama biraz sabır istiyor sevgiler🌸
S
Selin E.
29 Ağustos 2025 19:37
Bu durumun birebir aynısını bizde bebeğim bu aylardayken yaşadık. Çok uzun bir süreçti 7. Ayın sonuna kadar sürdü her gün de daha kötüye gitti. Öncelikle bu aylarda bebekler üç gündüz uykusu yapıyor size tavsiyem uykularını planlayın. Gündüz olan uykularını 1.5 saatle sınırlı tutun fazlasını yaptırmayın. Bu aylarda her 2 saatte bir uyuyordu benim bebeğim. Son uykusunu da 5.30 a kadar en geç tamamlattım. Gece uykusuna geçişte 2.30 saat gibi bir aralık benimserseniz uykuya daha istekli oluyor ama çok yormamaya dikkat edin.Benim bebeğim iki saatlik uykudan 3 uyku yapıyordu ve gece uykusuna yatırdıktan hep 45 dk sonra uyanıyor ve 4 saate kadar uyanık kalıyordu. Oyun da istemiyordu sadece ağlıyor uyumayı bekliyor uykulu davranıyordu. İlk önce gün içindeki uykuları düzenleyince sorunumuz çözüldü.
S
Selin E.
29 Ağustos 2025 19:42
Sonrasında sütünüzün yeterli olmadığını bebeğinizin doymadığını hissediyorsanız bebeğiniz sizi emdikten sonra mama teklif edebilirsiniz. Mama korkulacak bir şey değil. Maalesef o yabancı ablalar gibi memelerimizden şelale gibi süt akmıyor zamanla azalıyor. Doğumdan itibaren mamayla büyüyen çocuklarda var ayrıca. Bir de kendinizi üzmeyin süt günün her saatinde farklı geliyor. Kendiniz gibi düşünün sabah daha iyi kahvaltı eder öğle yemeğinde daha az yersiniz gibi. Bebeğinizin de günün her saatinde süt ihtiyacı değişiyor. Ayrıca pompalı sağımda memenin tutuş açısı, pompanın vakum gücü vs gibi çok değişen etkenler var. Yani siz 60cc sağdınız diye sütünüz o kadar olacak diye bir şey yok. Memelerinize masaj yapın tarakla uçlara doğru tarayın sıcak tutun sıcak havluyla ısıtın duşa girin bol su için. Hurma dut gibi yemişler de iyi geliyor.
S
Selin E.
29 Ağustos 2025 19:47
Bebeğinizin karnı doyduğundan eminseniz sonrasında ortam sıcaklığına uygun giydirmeye dikkat edin ve mümkün olduğunca bebeği memede uyutmayın uyumasın diye dürtün hatta yoksa yataklarında uyumuyorlar ve çok kısa uykularla günü bitiriyorlar. Eşinizden destek alabiliyorsanız biraz onunla uyumasını teşvik edin derim. Popoya pış pış yaparak ya da sırt sıvazlayarak uyutabilirsiniz. Bu aylarda maalesef diş sancıları da başlıyor bebeğinizin böyle bir derdi de olabilir. Çok zor bir süreç biliyorum. Ben de çok zorlandım. 4.5 ay sürdü eşimle bir akşam oturupda aynı sofrada yemek yiyemedik. Mutlaka geçiyor, siz kendinize de iyi davranırsanız sütünüz de artar merak etmeyin.
E
Elif G.
30 Ağustos 2025 04:06
Cook incesiniz Vahide nur hanım Allah razi olsn cvbinz icin teşekkür ediorm .düşünceniz içimi rahatlattı .evet herşey yavrularımız için o aldığı bı kaşık süt bile olsa ona şifa ... Saglikli olanlarda İnşallah uykuları da düzene girer onun içinde elimden geleni yapiorm arastiriorm
E
Elif G.
30 Ağustos 2025 04:10
Selin hanim öncelikle teşekkür ederm .size de inşallah ilerleyen aylarda kendinede sizede rahatlık versn. .evet gündüz uykukarinini uyku penceresine göre dikkat ederk yatırmaya çalışıorm 3 uyku şeklinde ama akşamlari cozemiorm saat basi uyanislarini dişlerini kasio gözlerini kasio .dehşet uykusu var ama yatağa yattığı an aglio
E
Elif G.
30 Ağustos 2025 04:12
Dediginz gibi pis pis yaparak çok denedik eşim de denio ama emerek uyumak istio çok aglio bı turlu desteksiz uyutamiorz
V
Vahide N. A.
30 Ağustos 2025 09:47
Bizimde uykularımız aynı elif hanımcım bu nesil azcık hınzır oldu sanırım herkeste aynı dert çok yorucu evet ama sabır ve dirayet istiyor gerçekten geçeceğini kendinize sık sık hatırlatın ben en azından bu şekilde başa çıkabiliyorum herkese kulağınızı tıkayın kendinize güvenin 🌸
E
Elif G.
30 Ağustos 2025 10:13
Cook çok sağolun ilgi ve öneriniz için size Cook teşekkür ediorm Vahide hanım. Evet haklısınız dirayetimi yitirmemem gerek Allah in izni ile büyüyecekler de işte ah annelik zor zanaat gerçekten.kucucuk gülüşleri herşeye değiyor da büyümeleri için hani derler ya uyusunda büyüsün die işte gündüz bı şekilde gecioda gece gerçekten zor oluo. İnşallah zmnla çözeriz . Samimiyetiniz için de tekrardn Cook sağolun .Allah sizin evladınızinda güzel günlerini göstersn 🙏🌸
V
Vahide N. A.
30 Ağustos 2025 11:08
Amin cümlemizin evlatları ve anneleri bu stresli dönemi çabucak atlatsın onların gülüşleri dünyaya bedel gerçektende 15 dk bile olsa o şekerlemeler yetiyormuş bazı bebekler gececi bazıları gündüz insanı demişti doktorumuz onlarında normal insan olduğunu unutmamak lazım demişti biz bebek olarak düşünüyoruz bunu söylediğinde bi aydınlanma yaşamıştım en iyi o biliyo ihtiyacını biz elimizden gelen desteği veriyoruz bence bunu kendimize hep hatırlatmamız lazım 🌸
S
Selin E.
30 Ağustos 2025 12:58
Elif hanım geçecek merak etmeyin. Şuan bebeğim 15 aylık ve uykuları aylardır çok düzenli. Bence bebeklik döneminin en zor zamanı 4.ay civarı. Sabırlı olun mutlaka geçiyor. Önce uykuyu memede yaptırmamaya çalışın. Bir olmaz beş olmaz ama bir noktada alışır.
E
Elif G.
30 Ağustos 2025 13:01
İnşallah selin hanim içim rahatladı yorumlarınızla.coom sağolun .maşallahh Allah güzel günlerini göstersn yavrunuzunda ..
Evet meme destegini kesmek istiorm bende inşallah bı an önce başarabilirm🙏🌸
Evet meme destegini kesmek istiorm bende inşallah bı an önce başarabilirm🙏🌸

Berna K.
31 Ağustos 2025 12:28
4 aylık iken 4 uyku yaptırmalısınız 3 uyku uzun olmalı yani en az 1 saat en son şekerleme yaptırın 30 dk uyandığı saatin üzerine sayıp 2 saat sonra uyutmaya başlayın. Sabah 6 da uyanırsa Buda günaydın demek bu arada
E
Elif G.
31 Ağustos 2025 12:30
Ben de 3 uyku yaptirio idim .sadece öğle uykusu 1 saat sürüyor. Sabah ve ikindi de ki genellikle yarım saat fln suruyo . 4.ay atağında midr geceleri 3-4 kez uyanmaya basladi