4 Aylık Ek Gıda Başlatmalı mı

144 görüntüleme
Ş

Şeyma D.

6 Ekim 2025 15:55
Merhabalar, kız bebek 9 gün sonra 4 aylık oluyor ve doktorumuz 4. Aydan itibaren ek gıdaya başlamanızı tavsiye ederim dedi
Bebeğimi emziriyorum, ben 6. Ayda başlamayı düşünüyordum bu konu hakkında düşünceleriniz nedir ?
İ

İpek M.

6 Ekim 2025 16:02
Bende 6. Ayda başalayacağım acele etmeye gerek yok hayatı boyunca yiyecek zaten
Ş

Şeyma D.

6 Ekim 2025 16:04
Hahaha ilahi İpek hanım hiç güleceğim yoktu çok doğru söylediniz. Bende doya doya emzirmek istiyorum o kadar huzur verici geliyo ki bana
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

6 Ekim 2025 16:07
Kimin ne düşündüğü önemli değil açıkçası hekiminiz 4. Ay uygun görmüş hekim görüşüyle alakalı kafanızda endişe varsa başka bir hekim görüşü alın bebeğinizi muayene etmeden şu ayda başka diyemez kimse. İdeal olan 6. Ayda başlamak tabii benim bebeğim özelinde yapılan muayenede birkaç şey görmüştük ve 5. Ayda başlamıştım. Hekim görüşü başkalarının görüşünden daha iyi ♥️
Ş

Şeyma D.

6 Ekim 2025 16:14
Açıkçası ben Türkiye’deki doktorlara güvendiğim kadar yurtdışındakilere maalesef güvenmiyorum. Anne sütünü doya doya vermek istiyorum
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

6 Ekim 2025 16:20
Hangi ülkedesiniz ? Californiada bir iş ortaklığım var orada da çalıştım. Bizim bebekler gibi ilerlemiyor oralarda şimdi kafamda tam oturdu:)) siz ek gıdayı 6. Ayda başlayın diğer başlıkla birleşimec anladım derdinizi :))) bizim bebeklerle Amerikan ırkı aynı değil mesela ek gıda çok erken başlıyoruz orada sanırım siz de böyle bir çizgiye tskıldınız
Ş

Şeyma D.

6 Ekim 2025 16:24
Ben Fransadayım Ayça hanım. Evet çok değişik oluyor herşey. Mesela burda menenjit aşısı zorunlu, bugün yaptırdık onunda stresi üzerimde biraz karmaşık bir gün oldu benim için 🥹 yani sütüm yetmese 4. Ayda başlamayı düşünebilirdim ama en az 6. Ayına kadar bol bol emsin istiyorum
D

Damla B.

6 Ekim 2025 16:24
Bizim doktorumuz 5.ayda tadımlara başlayacağız ki tadımlar bitsin 6.ayda ek gıdaya başlayabilelim dedi.doktorunuz sizin çocuğunuz özelinde 4.ayı uygun görmüş olabilir.isterseniz başka bir doktora daha danışabilirsiniz
Ş

Şeyma D.

6 Ekim 2025 16:26
Evet sizin söylediğiniz daha mantıklı. Fakat doktor benim bebeğim özelinde söylemedi bunu, ben her bebeğe dördüncü ayda ek gıdaya başlamalarını öneriyorum dedi o yüzden bir de buradakilerin düşüncelerini görmek istedim 😅
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

6 Ekim 2025 16:27
Fransa’da da aynı yürüyor açıkçası o yüzden hiç dert etmeyin 6 ayda taşımlarla başlarsınız mis gibi . Menenjit için de stres olmayın hiç en fazla çok az ateş yapar canınızı sıkmayın 💕💕💕
Ş

Şeyma D.

6 Ekim 2025 16:28
Çok çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için 🥹❤️‍🩹
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

6 Ekim 2025 16:31
Yurtdışında anneler genelde 4. Aydan sonra işe öndüğü için 4. Ay ek gıda daha kolay gibi geliyor onlara. Bir de 4. Ayda oturtmaya başlıyorlar genelde bebekleri , ama biz ilk6 ay anne sütü ile daha güçlü bağışıklıkı oluşturduğunu bildiğimiz için 6. Ayda geçiyoruz ek gıdaya bu bir tercih yurtdışı yaşayanlar için ve bence 6. Aya kadar emzirmeye gönül rahatlığı ile devam edin bebeğinizin gelişimine baktık o da güzel içiniz rahat olsjn
Ş

Şeyma D.

6 Ekim 2025 16:35
Evet evet vallahi bugün bebeği pat diye ottuturdu şaşırdım 😂 ben yavaş yavaş alıştıra alıştıra yapıyordum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir