4 Aylık Diş mi Acaba?
140 görüntüleme
C
Ceren ..
16 Ekim 2025 11:48
merhaba kızım 4 aylık 3. aydan beri salya elini ağza götürme vardı ama bu ara daha da arttı salyasıbütün elini ağzına sokmaya çalışıyor çok ağladı bugün çok huzursuz kucakta durmuyo sürekli mızmız atak mı diş sancısı mı eğer diş ise nasıl rahatlatabilirim
Y
Yasemin K.
16 Ekim 2025 11:51
Buzlukta anne sütünüz varsa onu buz olarak damaklarına sürtebilirsiniz. Bunu uygulamada rahatlık sağlayan püre kapları var delikli. Meyve püresi dondurmak için satılıyor ama ben içine anne sütü koyuyorum. Tetagil diş granülü de işe yarıyor. Bir de evde olan dişliklerinizi buzdolabında bekletin soğuk olarak verin ısırsın. Muhtemelen diş sancıları başlamıştır

Ayşe D.
16 Ekim 2025 12:10
bizde 4. aya gireceğiz aynı durumdayız sürekli ağlıyor hiçbir şeyden memnun olmuyor bol salya akıtıyor tetagil verdim diş diye düşündüm bi saat anca durduruyor o da sonra yine ağlamalar uykuya geçemiyor 20 dk uyuyup bağırarak uyanıyor

Azer ..
16 Ekim 2025 12:36
4 ay 3 günlük olarak bızde de bıre bır aynı şikayetler var.Kolaylıkla atlatırız inşallah

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
16 Ekim 2025 17:14
Lütfen bebeklerinize don herhangi bir ürün vermeyin 🙏🏼
Onlar soğuk ile teması kontrol edemezler, buzdolabından çıkan soğukluk onlar için yeterli veya bir don bir normal ürün karıştırılabilir. Ağız içerisinde fazla buz uygulaması damarlanmayı bozar ve diş çıkarma sürecini zorlaştırır. Burada konu hakkında yazdığım bir yazı ve uzun bir video var. Orda her detayı anlatıyorum🍀
Şuan oral dönemdesiniz çene kemiği büyüyor ve dişler gelişerek ileride çıkacağı yere doğru ilerliyor, bu süreç zor ve bebek açısından ağrılıdır. Fizyolojik bir olay olduğu için endişe etmeden rahatlatarak ilerlemek gerekir 🌻
Onlar soğuk ile teması kontrol edemezler, buzdolabından çıkan soğukluk onlar için yeterli veya bir don bir normal ürün karıştırılabilir. Ağız içerisinde fazla buz uygulaması damarlanmayı bozar ve diş çıkarma sürecini zorlaştırır. Burada konu hakkında yazdığım bir yazı ve uzun bir video var. Orda her detayı anlatıyorum🍀
Şuan oral dönemdesiniz çene kemiği büyüyor ve dişler gelişerek ileride çıkacağı yere doğru ilerliyor, bu süreç zor ve bebek açısından ağrılıdır. Fizyolojik bir olay olduğu için endişe etmeden rahatlatarak ilerlemek gerekir 🌻
C
Ceren ..
16 Ekim 2025 17:29
çok teşekkür ederim umarım sağlıkla en kısa zamanda atlatırız bu dönemi