4 Aylık Demir İlacı Önerisi

214 görüntüleme
Ayşegül A.

Ayşegül A.

15 Eylül 2025 09:06
Merhabalar.demir ilacına başlayacağız.Devletin verdiği hakkında hep yan etki yaptı diye yorumlar okumuştum.Ocean microfer damla kullansak olur mu? 4-10 yaş diyor ama emin olamadım.hangisini kullanayım devletinkini mi acaba yoksa başka marka önerir misiniz? Ayrıca kaç damla vericem ocean 1 ml yazıyor nasıl veriliyor?
Merve K. .

Merve K. ..

15 Eylül 2025 09:11
Bize doktorumuz wellcare kidsfer önerdi 0.5 mg veriyorum kilo başına hesaplanıyor mg diye biliyorum
B

Burcu S. ..

15 Eylül 2025 09:45
Ferrum yazdı doktor bize
B

Burcu S. ..

15 Eylül 2025 09:45
Bizde kilosuna göre 6 kilo şu an 6 damla
Ayşegül A.

Ayşegül A.

18 Eylül 2025 08:21
Bize doktor 20 damla dedi bana çok geldi.zaten şişe minicik bişey 2 günde biter.ayrıca 20 damlayı ben nasıl zapetcem çocuğu da vercem.3 damla d vitamininde bile zorlanıyom.Eczaneye sorduk 5 kilo 5 damla allahtan da daha kolay verebilirim.anlayamadığım 20 damla neden yani kilo başınaysa çok fzla.anlamıyorum doktorları bazen.
G

Gonca ç. ..

19 Eylül 2025 15:13
Demir miktarı düşükbu markada i yüzdenfazla vermek gerekiyordiye ben başkamarkaya geçtim.newwit kullanıyorum bir damlada 1.7 mg demir var kilo başı1mg kullanılması gerekiyor
Nurhak B.

Nurhak B.

19 Eylül 2025 15:27
Bize doktorumuz sidefer yazdı günlük 8 damla kilosuna göre hesapladı
T

T.e

19 Eylül 2025 18:26
peki demir damlasını ne zaman veriyorsunuz aç tok farkeder mi
S

Sena K. E.

19 Eylül 2025 18:42
Aç karna vermek gerekiyor süt demir emilimini azaltıyor beslenmeden yarım saat önce verseniz yeterli
S

Sena K. E.

19 Eylül 2025 18:42
Ayşegül hanım kaşığa damlatın hepsini bir verin damlanın o şekilde ağıza damlatmak zor olur
A

Ayşe Y.

19 Eylül 2025 18:45
Ben ocean demir kullanıyorum küçükkenden beri neredeyse . Şuan bi buçuk yaşında hala onu alıyorum . Yarım ml vermenız gerekıyor . Ben bir ml verıyorum şuan . Tadını begenıyor kızım diğer demir ilaçları dişlerde siyahlık bırakıyor dıyorlar . Ben devletin demir için verdikleri ilacı da kullandım kızım pıhtı şeklinde bi gün kustu bi daha vermedım .
Mine D. .

Mine D. ..

Çocuk Gelişim Uzmanı

19 Eylül 2025 20:23
Ben de 4. Ayından beri ocean kullanıyorum doktor önerisiyle
Bengül A.

Bengül A.

20 Eylül 2025 04:25
Ocean microfer kullanıyorum ama öyle açken ver yarım saatsonra emzir olmuyor bende acıkınya yiyorsa beklet diyor benim bebiş 1 önceki beslenmeden sonra uyuyuo uyanınca verebiliyorum o da max 2 saat
E

Eda K. A.

20 Eylül 2025 08:15
merhaba, doktorumuzun önerisi ile 4. aydan beri bestiron damla kullanıyoruz. diğerlerinin aksine kusma, bulantı vs gibi herhangi bir yan etkiyle karşılaşmadık. hatta kızım şişeyi görünce ağzını kendi açıyor 😌 9. aydayız şimdi şurubunuz kullanmaya başladık.
D

Dilan K. ..

21 Eylül 2025 06:20
Devletin verdiği damla aslında en iyi damlaymış vücutta istenilen etki görülmesi için zaten gaz kabızlık vs olması lazımmış şuan bizim kendi paramız ile aldığımız ürünler aslında daha masumlaştırılmış damlalar biraz pazarlama amaçlı olan ürünler doktorum çocuğun eğer onu kabul ediyorsa devam dedi çünkü bazıları kusuyor tükürüyo benim çocuğum kabul etmeyince mecburen bestironda karar kaldık.
Ayşegül A.

Ayşegül A.

21 Eylül 2025 12:08
Merhabalar ocean kullanmaya başladık.kendi doktorumuz 20 damla dedi.ama ebe ve eczane 5 damla kilosu kadar dedi,5 damla veriyorum acaba az mı ya.doktorun dediği gbi 20 damla versem 1 hafta bile olmadan biter çnkü çok küçük şişe.nasıl yapmalıyım arkadaşlar.
İ

İlayda N. ..

21 Eylül 2025 18:00
Ayşegül hanım merhabalar bende o markayı kullanıyorum o marka hatta beyaz renkte diğerleri kirmızı bitkisel yönlü bir içerik olduğu için doktorlar o yüzden fazla verdirmek istiyor benim bebeğim 4 buçuk aylık kilosu 7 kg ben 16 damla olarak veriyorum
İ

İlayda N. ..

21 Eylül 2025 18:01
Eğer kilosuna göre verirseniz kan degeri düşer
Ayşegül A.

Ayşegül A.

21 Eylül 2025 20:30
Ne yapacağımı bilmiyorum kimin dediğine göre hareket edicem.ilayda hanım sizin 7 kilo 16 damla bizim 5kilo 20 damla bize daha çok dedi her şekilde yani.5 damla yetmezse dediğiniz gibi sıkıntı olur.ben talesemi taşıyıcısıyım oğlumda da olmasın yani.bebekten depoları doldurmak lazım hastalığı başlatmamak için.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir