4 Aylık Bebek Kilosu
91 görüntüleme
B
Beyza K.
5 Kasım 2025 06:09
Merhaba arkadaşlar bebeğimin doğum kilosu 3090 4 ay kontrolünde 5900 çıkı bebeğime nasıl kilo aldırabilirim bu ay kilo alımı 500 gram olmuş
G
Gözde ..
5 Kasım 2025 06:44
Merhaba arkadaşım aynı durum bende de var, bebeğim sadece ön süt alıp arka sütü almıyordu ve bu böyle bir aydan fazla sürdü ve az kilo aldı bebeğim. Az emdiği için sık sık beslemem gerektiğini söyledi doktor ama ben şurada hata yaptım sen de yapma diye söylüyorum: Çok az dakikalar emdiği için en azından midesine daha çok süt girsin diye düşünerek hep meme değişimi yaptım, çocuk acıkmasa da emzirmeye çalıştım ve daha kötü oldu. Evet doktorlar sık sık emzir diyor ama bu hakkında hiçbir tavsiye ve de direktifte bulunmuyorlar ne yazık ki. Çok zor günler geçirdim o kadar bunaldım kendimi suçladım etraf zaten susmadı hiçbir zaman. Beslenme aralıklarını aç. Mesela 1 saatte bir emziriyordun şimdi onu 1.5-2 saate çek. Acıkınca çok güzel emiyorlar. Hem sütun besleyici olanını da emiyorlar bu şekilde kilo artışı da oluyor. Emzirdikten sonra ben sağılmış sütüm varsa ilitip onu biberon veya kaşıkla da veriyorum.
B
Beyza K.
5 Kasım 2025 08:59
Kesinlikle benden ondan olduğunu düşünüyordum bebeğim son zamanlarda az dakika emdiği için hep dolu memeyi vermeye çalıştım ve son süte ulaşamadığını hep düşündüm aslında ki yüksek olasılıkla öyle . Daha küçükken uzun emip son süte ulaşıyordu kilo alımı iyiydi. En çok anne vicdanımız üzüyor zaten, Allah yardımcımız olsun 🙏🏼