4 Aylık Bebek Aktivitesi

109 görüntüleme
H

Hilal B. A.

3 Eylül 2025 19:40
Bebeğim sağına veya soluna karın üstü yatacak şekilde dönüyor bazen sağını solunu izliyor bazen öyle yatıyor ama uzun süre kalamadığı için huzursuzlanıp ağlıyor. Tekrar sırt üstü dönderiyorum kendisi de sürekli dönmek istiyor dönüyor ve bu tekrarlıyor. Oyun halısında oyalayamıyorum artık. Haliyle de bazen iş yapmak yemek pişirmek vs gerekiyor. Bu zamanlarda 4 aylık bir bebeği nasıl oyalayabiliriz ? Bazen pusete yatırıp oyalıyordum ama artık onda da sıkılıyor
A

Ayça Ş. ..

3 Eylül 2025 20:05
Bi tepsiye vs su koyup oyuncak koyabilirsiniz halka iç içe geçenler vs gibi… yüzüstü yatar elleriyle suya filan dokunur değişik gelir belki
H

Hilal B. A.

4 Eylül 2025 06:47
Uzun süreli kafasını tutamadığı için genel anlamda suyun içine yatabilir başında beklerken dikkat ediyorum zaten ama iş yaparken pür dikkat gözlemleyemeyeceğim için sıkıntılı olabilir. Halka oyuncağı da var ama pek amacına uygun oynayamıyor eline ne geçse zaten yemek istiyor 😅 sulu oyun matı var o biraz dikkatini çekmeye başladı oynamak istiyor ama uzun süre karın üstü yatmak da rahatsız ediyor kendisini bilemedim valla ne yapacağımı 😒
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

4 Eylül 2025 22:21
Hilal hanım merhaba. 4 aylık çocuklarda kaba motor beceriler daha ön plandadır, eliyle kavrama becerisi yeni yeni gelişmektedir bu nedenle sesli oyuncaklar, çıngıraklar, hışırtı sesi çıkaran kitaplar kullanabilirsiniz; tummy time egzersizi yaptırırken önüne ayna koyabilirsiniz, su oyun matı kullanabilirsiniz. Ses üreten oyuncaklar çocuğunuzun dikkat, göz takibi gibi iletişimin erken dönem becerilerini destekler. ✨

Bahsettiğim oyuncakları aşağıdaki link’ten inceleyebilirsiniz.

https://app.hb.biz/0eCbUFU1hifs

https://app.hb.biz/HK5f5BCo6wpo

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir