4 Aylık Bebeğim Gece Uyumuyor Atak mı Başka Bir Şey mi Var

79 görüntüleme
C

Cd

25 Ekim 2025 20:53
Merhaba bebeğim 4 ay 11 günlük 2 haftadır geceleri uyumuyor bazen 12 de uyuyup 3 e kadar uyuyor ve bir daha sabah 9 a kadar uyku yok bazen de gece 4/5 e kadar uyumayıp sonra uyuyor uyutmaya çalışılınca bağırarak ağlıyor bu atak mı herkes mi aynı şeyi yaşıyor gece uykularımız kalmadı gece olacak diye korkmaya başladım
Mihriban Y. .

Mihriban Y. ..

25 Ekim 2025 21:04
4 aylıkken uzun uyuyordu bebeğim. Gece gündüz ayrımını artık ayırt etmesi gerekir.
C

Cd

25 Ekim 2025 21:06
Geceleri hep karanlıkta konuşmadan emzirip beşiğine yatırıyordum ama bu ay yatırdığım gibi ağlamaya başlıyor uyumak istemiyor mecburen ışıkları açmak zorunda kalıyorum çözüm önerini nedir
Mihriban Y. .

Mihriban Y. ..

25 Ekim 2025 21:10
Benim bebeğim de 6 aylık oldu uyanmalar sıklaştı ama uyanıklık yaşasa bile emzirip bırakıyorum ışık açmıyorum kendi kendine uyumasını bekliyorum şimdilik uyanık kalsa bile ağlamıyor ama ağladığı seneryoda ne yaparım ben de bilemiyorum. Bebeğinizin fiziksel bir ağrısı diş vs olmadığından eminseniz gündüz uykularına dikkat etmenizi öneririm gündüz yeterince uyumuyorsa veya gereğinden fazla uyuyorsa da gece uyanmaya yol açabilir
A

Ayşe Ş. ..

25 Ekim 2025 21:38
Şuan 5.5 aylık olduk biz. Evet 4 aylık iken 4-5 hafta nerde ise aynı şeyleri yaşadım. Osman hocanin videolarını izledim hep Youtube'tan 4. Ayda uyku gerilemesi oluyorlarmiş. Hatta uyku eğitimi verilecek ise 4 ay geçmişini bekleyenler var. 4 ayda herşey yeniden inşa ediliyor deniyor. Osman hocanin dediği sabırlı olun ve rutinlerinizi bozmayin idi. Ben ışık asla açmadım uyku düzeni nasıl ise öylede devam ettim. Gün geldi onunla bende ağladım ama sadece dokundum, sevdim, burdayım dedim, bazen salladım. Ve aşırı salyalanma olduğu için kendi bebek doktorumuz dış kökleri gelişiyor diye tetagil başlayın dedi. Birde 5 ten sonra uyutma dedi. Gündüz uykularını aldığı için gece daha huysuz oluyormuş. 3 uyku yapıyoruz toplamda 4 saati geçmiyor gibi. Kendi doktorumuz ile konuşarak böyle bir süreç gecirdik.Şimdi daha iyiyiz. Geçmeyecek gibi geliyor ama sabırlı olun geçiyor. Bebek bilmiyor duygularını yönetmeyi sakin kalın herşeyi sizden öğrenecek.
C

Cd

25 Ekim 2025 21:41
5 ten sonra kaça kadar uyutmamam gerekiyor uykusu gelince çok ağlıyor mecburen 2 saaat sonrasında uyutuyorum gündüzleri de her uykusu geldiğinde Huzursuzlanıyor mecburen uyutuyorum gündüz rahat uykuya geçiyor ama gece olunca bir şey oluyor bir de gece uyandığında geri uyumadığında neler yaptınız ışık açmadan
A

Ayşe Ş. ..

25 Ekim 2025 22:02
19:30- 20:00 ideal demişti doktorumuz bazen 19:00 oldu bazen 20:30 oldu kendisine bıraktık ama 19:30 kadar direnmeye çalıştım. 2 saat aralıklar normal, bu süreçten sonra o 2 saat araliklar 3 saat falan oluyor. Mesela 7 uyandı 8-9 gibi uykusu geliyor bunu 9:30 yaptım 10:00 yaptım zamanla. Ama yavaş yavaş ve bir günün bir gününü tutmuyor. 9:30- 10:00 gibi uyudu 12:00 gibi uyandı 2 saat uyudu ise. Kalan 2 saatlik uykuyu öğlenden sonraya böluyorum. Sabahları uykusunu almasın diye fazla uyudu ise yada uyur ise uyandırdım sakin sakin. İnsan kendini kötü hissediyor ama yapacak birşey yok.
A

Ayşe Ş. ..

25 Ekim 2025 22:08
Ben kendimden örnek veriyorum siz kendinize göre düzenleyin. Geceleri ise agladiginda kucağımda sakinleşmesini bekledim. İyice uyandı ise sakin ve alçak bir sesle Dandini yada kuran açtım. Dokundum, yani yanında olduğumu hissettirmeye çalıştım. Yavaş bir ritimle ayağımda salladım. Sabrım azalınca eşime sallaması için verdim. 5-10 dk nefes aldım kendimi sakinlestirdim. Çünkü hissediyor herşeyi. Biz ne kadar gerilir isek o da o kadar geriliyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir