4. Ay Uyku Gerilemesi

406 görüntüleme
Bengül A.

Bengül A.

10 Eylül 2025 19:31
4. Ay uyku gerilemesi bitiyor mu gerçekten ve gece uykusuna yaturdıktan sonra 4 saate bir emmek içşn uyanıyor 4. Aydan önce kesintisiz uyuyordu geceleri🫩
İ

İpek B. Z.

10 Eylül 2025 19:37
Bitiyor endişe etmeyin ;) Yavas yavas tekrar düzene girecek. 4. ay atağından sonra coook keyifli olmaya başlıyor. Biliyorum cok yorucu, ama geçecek. Az daha sabır.
Bengül A.

Bengül A.

10 Eylül 2025 19:39
Ay inşallah ipek hanım biraz umutlandım 🙏😊
S

Saziye G.

10 Eylül 2025 19:54
Bitiyor bizim 2 hafta sürmüştü öyle hatırlıyorum
Bengül A.

Bengül A.

10 Eylül 2025 19:57
Kısa sürmüş sizinki. 4 haftadır devam ediyor 😒
İ

İpek B. Z.

10 Eylül 2025 20:13
Bizim de uzun sürmüştü. Uykular bozuldu, 1 bucuk ay kucaktan inmedi; belim, sırtım, kollarım koptu. Ama sonra sanki 1 hafta icinde güncelleme geldi bebeğe:) Destekli oturmaya başladı, ağlayarak uyumalar bitti, kucak isi bitti. Kahkahalar artti, etrafa ilgi artti, benimle kurduğu bağ eğlenceli olmaya başladı. Ohhh diyeceksiniz emin olun. Arada tabii yine pürüzler oluyor ama devede kulak. 4. ayda Herkul gücüne ulaştım, ondan sonrasi fasafiso. Güneşli günler yakında ;)
E

Emine T. ..

10 Eylül 2025 20:23
Umarım bitecektir son 3 haftada reddetmediği bi ben kalmıştım ki bugün itibariyle beni varlık olarak reddedip babaya yaslandı güneşli günleri görmek isteyenlere beni de yazın lütfen 😂
T

Tuğba A. ..

10 Eylül 2025 20:25
Kimisi bana yillar suruyo dedi kimisi aylar, bizim ki 10gunde bitti. Dilerim sizinkisi de cok kisa surer. Aksak uyku vakti geldikten sabahki uyanma vaktine kadar olan surec boyu kendinize "evet artik bitti, guzel uyuyacak bebegim" diyin. Sizin o sakinlik, pozitif enerjiniz mutlaka gececektir
E

Elif D.

Psikolojik Danışman

10 Eylül 2025 20:43
4. Ay bebeklerin anne dışındaki varlıkları fark etmeye başladığı gelişimin arttığı evrelerdir. Çevresel uyaranlara ve anne dışındaki nesnelere ilgisi arttığı için ve bu süreçte özellikle meme reddi ve uyku gerilemesi durumları görülebiliyor. Gelişimsel bir süreç ve bebekler genelde günlük hayatta karşılaştıkları farklılıkları yaş ve ay ne olursa olsun gece de deneyimlemek ve sürdürmek ister. Burada biz annelerin minik küçük taktiklere ihtiyacı var. Gün içerisinde ayına uygun oyun sohbet göz teması ten teması beslenme ve uyku düzeni oldukça mühim. Uyku rutinleri oluşturmanız bebeğinizin uykuya geçişini ve güven hissini aynı zamanda da yeni gelişimsel süreçleri anlamlandırmasını olumlu etkiler. Herhangi bir sağlık problemi yoksa günlük hayatınıza devam etmeniz bolca ten teması ve rutinlere sadık kalmanız çok değerli. Sevgiler...
H

Hülya B.

10 Eylül 2025 20:46
6 aylıkken saat başı uyanan bebeğim 🤦‍♀️
H

Hande İ.

10 Eylül 2025 20:54
4. Ayda başladı 5,5 olduk hala bitmedi. Sabaha kadar kesintisiz uyuyan çocuk şimdi sürekli kıpırdıyor uyanıyor sabaha kadar uykuya döndürme çabasından bende uyumuyorum 😢 gündüz de yarımşar saat uyuyor
H

Hatice B. K. ..

1 Ekim 2025 08:36
Hande hanım düzeldi mi bebeğinizin uykuları aynı sorunu yaşıyorum 1 haftadır ve tükenmek üzereyim
Bengül A.

Bengül A.

1 Ekim 2025 08:44
Benimde 5.5 aylık hala aynı
İ

İrem

4 Ekim 2025 19:34
3 ay 25 günlük bebeğim normalde en geç 21.30da uyuyan bebek şimdi 12leri görüyor ve ağlayarak geçiriyor çoğu zamanı. Gündüz de kısa bir iki uyku ve sürekli kucak isteme var. 4. Ay atağı diye düşünüyorum umarım geçicidir :(
E

Edanur D.

5 Ekim 2025 07:25
İrem hanım aynı durumu yasıyorum.ipek hanım kucak isteği de azaldı mı şuan kucak dışında uyumuyo kucaktan ınınce çığılık baslıyor
M

Melike E.

5 Ekim 2025 22:29
Çok yoruldum 😔 bu atak ne zaman bitecek ya şu an 12 saattir uyumuyor bakalım kaç saat sürecek
A

Ahsen B.

9 Kasım 2025 07:38
@Bengül Ayteki̇n geçti mi acaba bebeğinizin uyku gerilemesi ne kadar sürdü 🥲
E

Ezgi E. ..

9 Kasım 2025 07:48
Of bizimki 14. haftadan beri böyle şimdi 18. haftadayiz kaçıncı haftada bitecek bu atak?
Bengül A.

Bengül A.

10 Kasım 2025 08:45
@Ahsen Bayraktutan maalesef geçmedi ahsen hanım gerileme bittiysede başka sorunlar çıktı.diş sancısı büyüme atağı falan filan.artık pes ettim böyle kabul ettim. Şuann7. Aya giracak 4. Aydan beri ben uykuyu unuttum. Doktora götürüyoruz herhangi bir sorunu yok dişten başka ama geceleri sürekli çığlık atarak uyanıyor.bazen gece boyu ağlayarak mızmızlanararak kalkıyor.bazen kesintisiz uyuyup dinlenmeme izin veriyor 😅

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir