4 Ay Uyku Düzeni Nasıl Olmalı
126 görüntüleme
F
Figen ..
30 Eylül 2025 22:26
merhaba 4 aylık oğlum var ve gündüz uykuları 2 haftadır çok kısa sürüyor 1-2 saati bulan uykular 30-35 maksimum 45-50 dkyı bulmaya başladı 4. ay uyku gerilemesi ayı olarak biliyorum ama bu süreçte yorgunluktan ölmekte istemiyorum eğer yaşayan düzene sokabilen varsa bebeğimin uyku saatleri nasıl olmalı kaç saatte bir uyumalı veya uyandırılmalı? geceleri doğduğundan beri sadece acıkırsa uyanıyor emerek geri uyuyor kesintisiz 7-8 saati henüz göremedim maksimum 5 saat sonra uyanıp emiyor geri uyuyor fikri olan düzen oturtturmuş olanlar yazabilir mi nasıl ilerlediniz sonuçları nasıl oldu bu dönemde düzenli uykuya geçiş yapabilelim istiyorum.
S
Saziye G.
30 Eylül 2025 22:32
Bu aylarda çok zor yavaş yavaş yeni başlayabilirsiniz ama düşene girmesi 5 aya sarkar
C
Ceren K.
1 Ekim 2025 01:28
O aylarda malesef düzen kurmak imkansız gibi birşey. Tek onerebilecegim saat konusunda istikrarlı olun. Ben oğlum doğduğundan beri istisnasız her gün aynı saatte yatırdım akşamları. Gündüz uykularında da içinde bulunduğu dönemin ihtiyaçlarına göre bir standart oluşturdum. Bu şekilde baya faydasını gördüm.

Ozlem S. Ş.
1 Ekim 2025 01:57
4 ay aynı durumdayız gündüzlerir özellikle 40 dk uykular uyuyor kızım. Kucaktan koyunca ağlıyor, kolumda uyumak istiyor. Gecelerimiz çok iyiydi ama onda da ayak kaldırıp vurmaları başladı. Sanırım bu da bu aya özel 🙈
E
Esra Ü.
1 Ekim 2025 09:16
4.aya kadar gece 11den erken yatmazdı benim oğlum , 4.ay atagını yaşadıktan sonra bagırarak aglama asla sakinleşmeme vs saati 9a kadar indirdim yavas yavas şuan sabahları 7 de kalkıyor akşamları 8-9gibi yatıyoruz 5.aylıgız , düzeni sabah (max8 )erken kalkıp aktivite yaptırıp guneş ışığı oyunlar vs 2-2.5saat sonra 1-1.5 saat uyuyor uyanıyor gene 2 saat sonra uyuyor vs gündüz uykusu 30dkya kadar düşebiliyor akşama doğru akşam da 7 -8gibi duş ve gece uykusu ışık kapalı karnı tok olupdöngüye giriyoruz (4.ayda gunduz 30dkyı geçmez 11den önce yatmazdı, sabırlı olun gececek istikrarlı olun rutin oluşturun ) umarım faydası olur iyi günler