4. Ay Atağı
146 görüntüleme
A
Ayla K.
22 Ekim 2025 18:49
Arkadaşlarım 4 aylık olmamıza 8 gün kaldı ama oğlumda ne uyku kaldı ne yeme içme sürekli memede ağlama memeyle kavga uykuya çok direniyor asla uyumak istemiyor asla susmuyor sürekli yedi yirmi dört ağlıyor içli içli bide 4. Ay atağı diye hep duyuyordum ama bu kadarını beklemiyordum böyle durumlar yaşayanlar önerileriniz var mıdır sürekli ağlamasına nasıl engel olacağım ayakta gezdiriyoruz kucağa alıyoruz oyuncak göstermeye çalışıyoruz hiçbir şeyle susmuyor çok yoruldum psikolojim alt üst olmuş durumda
İ
İrem
22 Ekim 2025 18:53
Bebeğim 4 ay 11 günlük; 3 gündür ayakta emziriyorum 😅 geçiyor diyorlar ona sığınıyoruz psikolojik olarak ayla hanımcığım
B
Büşra T.
22 Ekim 2025 18:53
Ben 1 ay ugrastım ama gecıcı sabır et
A
Ayla K.
22 Ekim 2025 18:55
Allah yardımcımız olsun gerçekten 1 ay böyle nasıl geçecek diye düşünmekten beynim ağrıdı🙇🏻♀️
H
Hiranur ..
22 Ekim 2025 19:16
Bizde2-3 hafta olacak böyleyiz düzeleceğini umuyorm ama uyku düzenimizi bozuyor özellikle de gece uyanmazdı şimdi 2-3-4 saatte bir uyanıyor özellikle de gece 4 gibi uyanıyor 1 saate yakın uğraşıyorum bide bnm bebeğim aşırı gazlı bu aralar gazını da kendisi yapmıyor eli sürekli ağzında parmaklarını ısırıyor. Kısacası yorucu ve sabırlı geçirmeye çalışıyorum umarım eski düzenine döner
Z
Zehra Ç.
22 Ekim 2025 19:43
Bizde 3. Ay sonlarında başladı 4 ay 10 günlük olduk daha yeni geçti. Delirmek üzereydim. Pat diye başladı pat diye bitti. 1,5 ay falan sürdü bizde her çocukta farklı tabi ama doktorumuz en az 1 ay demişti zaten. Allah sabır versin size sçok çok çok zor oldu bizde. Önerim bebekle inatlaşmayın bırakın nasıl uyumak istiyor nasıl rahat ediyorsa öyle uyusun..
F
Fatma Y.
25 Ekim 2025 21:22
Geciyor. Uykularini kontrolaltina almayi dene yani gunde toplam 4 uyku geceyle 5 uyku yap uyaniklik 2 saati geçmesin. uyumuyosada kiii uyumayacak zor uyuyor o donemde. Zorla uyut. Aksam 6 dan sonra uyutma son uykuya kdr. Memeyle kavga daha devam eder zorla emzir yoksa meme reddimeme birakmaya kdr gider.emzirmede israrci davran. Ayakta olur yatarak olur bska türlü olurama asla emzirmeyi emmiyor diye brakma. O emmedikce sakinlestir yine ver. Surekli bu döngüdedevam et. Uykusunu takip etmen isini bir nebze kolaylastirir cnku bu donemde en cok uyku ile imtihan oluyoruz
F
Fatma Y.
25 Ekim 2025 21:25
Ve bebekle inatlasmama konusunda arkadas hakli. Bu onerilerim inatlassrak gbi görünse de oyle degil. Bunlari inatlasmadan yap. Zorla uyut dememdeki amacta sakinlestir tekrar uyutmayi dene bunu surekli tekrarla . Sinirlenirse sakinlestir birdaha dene ve birdaha. Uykularini bir nebze kontrol altina alirsan braz daha surek kolayliyor. Yanibebegn yoluna giderek istedigini yaptirmaya çalış
P
Perihan i.
26 Ekim 2025 13:52
4 ay olmamıza iki gün var son birkac gündür kafayı yicem uyumuyor dediğiniz gibi. Eskiden memede susardi. Şimdi susturamiyorum. Gerçekten psikolojim altüst oldu. Gurbetteyim tek başıma büyütüyorum bebeğimi. Annelik çok zormuş.