37 Hafta Bebek Küvez ve Solunum Sıkıntısı
240 görüntüleme
T
Tuğçe N.
19 Ağustos 2025 20:30
Merhaba hocam 4 gün önce sezeryan doğum yaptım bebeğimin solunum sıkıntısı olduğunu söylediler ve yeni doğan yoğun bakımına aldılar şuan küvezde 3 gün serumla beslenmiş ve bugün yeni hortumla mama vermeye başlamışlar ne kadar süre kalacağı belli değil canımızdan can gidiyor bugün denemek için solunumu kesmişler akşama kadar bi sıkıntı olmamış ama akşam 1 2 defa solunum sıkıntısı tekrar yaşamış sizce hocam iyi olur mu canım kopuyor başına gelene varsa lütfen yazsın 😪
S
Sibel E. ..
19 Ağustos 2025 20:46
Başıma gelmedi ama bir anne olarak yazınızı okurken yüreğim yandı bol bol dua edeceğim size Şafi ismiyle şifa versin Rabbim.
E
Emine Ş. ..
20 Ağustos 2025 08:20
Tuğçe Hanım sakin olun bebeğiniz inanın çok güçlü bir bebek prematüreler çok güçlü oluyorlar.Sizi bebeği 34 haftalık doğmuş 15 günlükken 2 ameliyat geçirmiş bağırsakları dışarı alınmış yani ileostomi olmuş 53 gün Yeni doğan yoğun bakımda yatmış taburcu olduktan sonra ilestomisi nedeniyle tekrar Çocuk yoğumbakımına yatmış orada 33 gün entübe olmuş bir anne olarak çooook iyş anlıyorum.Bakın sizin yaşadığınız çok basit benimkinin yanında inanın geçecek iyileşip çıkacak bebeğinşz .
Biz şuan iyiyiz elhamdülillah 10 aylık olduk her şey yolunda sizin ki çok kısa sürede çıkar merak etmeyin
Biz şuan iyiyiz elhamdülillah 10 aylık olduk her şey yolunda sizin ki çok kısa sürede çıkar merak etmeyin
E
Esra G.
20 Ağustos 2025 18:40
Lütfen kalbinizi bozmayın, siz ne kadar güçlü ve iyi olursanız bu bebeğinize de yansır.Benim bebeğim 29+4 de doğdu.11 gün entübe kaldı iki güne bir deniyorlardı ama makinadan ayrılamıyordu.On ikinci gününde onu görmeye gittiğimizde makınadan ayrılmıştı.Diyeceğim o ki sizi çok iyi anlıyorum.Bebeğinizle konuşun, temas edin inanın bu size de ona da iyi gelecektir.

İlsu O. K.
21 Ağustos 2025 19:34
Merhaba Tuğçe Hanım durum karşılaştırması asla yapmak istemem ama yüreğinizi belki rahatlatır diye kendi sürecimi yazmak istedim. Oğlum 31 hafta 1570gr doğdu makat gelişli ve suyum geldiği için acil sezeryana alındım bulunduğum yerde yenidoğan ünitesi olmadığı için 5 saatlik bir nakille başka bir şehire götürüldüm öyle doğurdum. Doğduğunda solunumu yoktu oğlumun bu yüzden hemen müdahale ettikleri için yüzünü görememiştim çok ağlamıştım 🤗.. 47 gün yenidoğan yoğun bakımında kaldı. 1 evre nek ve solunum sıkıntısı vardı, neredeyse her bebek gibi sarılık oldu, enfeksiyon kaptı, kan değişimi oldu, beslenemedi.. Entübe olmadı burundan destek verdiler, sonra fanusa geçti çok sevindik aynı gün tekrar burundan desteğe aldılar üzüldük, bu böyle günlerce değişti sonra bir gün gittik ki küvözün dışında doktoruyla tek başına nefes alıyor artık daha iyi.. Bebeğiniz için endişelisiniz yürekten hissediyorum bunu ama çok güçlüler inanın bana ve bebeğinizin size çok ihtiyacı var. Bebeğinizin haftası çok güzel prematüre bile değil annesi kısa zamanda solunum sorununu kuvvetle yenmesi için dua edeceğim. 🙏🏻 Sağlıkla güzellikle kucaklayın
E
Ebru Ş. ..
8 Eylül 2025 16:56
Tuğçe hanım merhaba, sizinle aynı haftada doğum yaptım ve bebeğim aynı süreci yaşadı. Yoğun bakımda 5 gün kaldı, evet bu süreç yıpratıcı oluyor diğer anneler yoğun bakımda emzirmeye geçmişken sizin bebeğinizin hortumla beslenmesini görmek oldukça üzücü ve yıpratıcı oluyor. Ama bebeklerimiz öyle güçlü ki merak etmeyin evinize gitmeniz yakındır💛
H
Hatice G. ..
27 Eylül 2025 07:21
Hiç üzülmeyinonlar çok güçlü ben de 29 haftalık dogum yaptım 1 ay entübe kaldı 70gün küvezde kaldı. Bebeğinize deneme yapmalarıçok güzel bir şey inanın en kısa sürede toparlayacaktır. Ve erken dogum sıkıntıaı yaşamış biri olarak rop muayenesini kesinlikle atlamayın
E
Elif G. Ç.
27 Eylül 2025 16:09
33+6 da erken doğum yaptım. Bebeğim de solunum sıkıntısı nedeniyle küvezde kaldı 10 gün sonra aldık. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki o süreçte canımdan can gitti. Derdi veren allah dermanı da veriyor. İnşallah bebeğiniz sağlıkla çıkacak, kucağınıza alıp besleyeceksiniz, öpüp koklayacaksınız. Allahım biran önce şifasını versin inşallah 🤲🏻