3/4 Aylık Bebeği Olan Anneler
172 görüntüleme
A
Ayşegül Ü.
3 Kasım 2025 15:42
Sevgili anneler, bebeğim 15 haftalık. 108 günlük. Özellikle bu hafta uykuya direnmeye başladı. Ağlıyor, emmek istemiyor bazen. Sizin bebekleriniz gündüz ne kadar uyuyor? Uykusu var aslında ama kucağımda salladığımda ağlıyor, beşiğine koyduğumda ağlıyor, dalıyor ama uzun süreli değil. 30 dakika sonra uyanıyor. Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olacağım.🙏🏻🤍🌻
A
Aycan
3 Kasım 2025 16:02
Bende aynı durumdayım şimdi hatta sosyal medyadan birine yazdım öneri için. 12. Hafta atağı diyorlar bilmiyorum memede uyuyor ayakta sallarken uyuyor on dk Sonra dudağını büzüp içli içli ağlıyor uyanıyor ve 2 kere falan oluyor gün içinde fazla uyku da yapamıyor en azından 30/40 dk olsa bile bir kaç kere uyku yapsa oda yok bazen memede tepiniyor
H
Hümeyra T.
3 Kasım 2025 16:05
15.haftadayım biraz daha uzadı gündüz uykuları. 20-25 kk duyuyordu en fazla. (11-13arası diyeyim) ayağımda sürekli sallar geri dalarsa bir saat uyuduğu oluyor ama tek başında desteksiz binde bir yarım saat uyumuştur. 14-15 hafta arası biraz daha uzadı uykuları. 30-40 arası uyuyor bazen 60dakika. Uyuması gereken vakti uyumayıp uyanıyor farkındayım huysuz oluyor en fazla yarım saat sonra tekrar yatırıyorum yine kısa kısa sık uykular yapıyor. Uyanıklık süresi 2 saati geçerse kaos. Geçirmemeye çalışıyorum. Bazen 1 saat sonra uyumak istiyor, şekerleme yapıp uyanıyor resmen
S
Seval K.
3 Kasım 2025 16:07
17.haftadayız 20 dakka uyusa şükür ediyoruz beşikte uyuyan çocuk beşik istemiyor artık sırtını yere koyar koymaz çığlık atıyor geceleri uyurdu artık o da yok saat başı kalktığı bile oluyor sebepsiz 🤦♀️🤷♀️
H
Hümeyra T.
3 Kasım 2025 16:09
Bebekler için verilen tablolarla uyku saatiyle alakası yok ciddi anlamda uyumak istemiyor ama uykusu geldiği için de işin içinden çıkamıyor. Emmek istemiyor ya o an uyku uiçin ya da tok ya da canı istemiyor bilemiyorum kısa bir uyku sonrası zaten uyanıp emiyor artık rahat bırakıyorum çünkü meme reddi yasadık kısa bir süre benim psikolojim bozuluyordu. Farklı pozisyonlarda deniyorum eğer 2 saati aşar yine de emmek istemezse.yine de bebekler kendini ayarlıyor sonra gelip emiyor. Osman hoca siz her öğün ya da her gün aynı kı besleniyorsunuz da aynı iştahla bebeğinizin emmesini bekliyorsunuz demişti onu hatırlıyorum rahatlıyorum bazen bir öğününde çok emiyor bazen az🤷♀️🤷♀️
H
Hümeyra T.
3 Kasım 2025 16:09
Ağlayarak uyanmak diş belirtisi sanırım dişten dolayı uykular bölünüp çığlıklarla uyanıyorlarmış
S
Sibel G.
3 Kasım 2025 16:10
Aynı durumdayım gündüz uykusu yok denecek kadar az asla dalamıyor sürekli uyanıyor kucakta sallıyorum uyumaya devam etsin diye Gaz problemi var emmekte sıkıntı yaşıyor genelde uykuluyken emziriyorum🥲 mamada vermek zorunda kaldım sütüm azaldı az emdiği için
H
Hümeyra T.
3 Kasım 2025 16:11
Diş için tetagil veriyorlar (bunu dr danışmadan kullanmam, kullananlar memnun ala içeriğini bilmiyoru) diş etlerini rahatlatmak için bazı önerileri var osman hocanın ona bakın isterseniz. Diş görünmese de süreç başlamış; diş tomurcukları çıkmaya başlamıştır diyor
H
Hümeyra T.
3 Kasım 2025 16:12
Gaz artışı ya mamadan ya da bizde olduğu gibi elini emdiği için hava yuttuğu için oluyor sanırım
H
Hümeyra T.
Sağım yapıp anne sütü kaşığı ya da şırıngayla deneyin isterseniz sağımla tekrar süt artar belki
S
Seval K.
Uyumak istiyor uyumak için ağlıyor ama direniyor uykun varsa uyu işte valla migrenim tavan yapıyor çığlık attıkça
M
Meryem
3 Kasım 2025 16:18
Aynı durum kesinlikle aynısını yaşıyorum evet lütfen bir bilen varsa bunun çaresini yazsınlütfen. Kızımın diş sancıları bu yaşadığı biliyorum ama geçmiyor geçmeyecek uzun bir süre ve gece uykusu da çok kötü geriledi. 2 ve 5 arası uyanık geçiyor gece.
A
Ayşegül Ü.
3 Kasım 2025 16:30
@Hümeyra Tafran @Sibel Gazi̇ @Seval Katak Aycan hanım ve Meryem hanım, öncelikle hepinize sımsıkı sarılıyorum 🫂🫂 bu süreç ne kadar zorlayıcı, hem bebek hem anne için. Yani huzurlu bebek= huzurlu anne denklemini bu hafta daha iyi anladım. Deli gibi uykusu var, ama uyutmaya çalıştığımda kıyamet kopuyor. Biz de gaz var. Ama uykuya geçişini değil uzun süreli uyumasını etkiliyor. Peki bu 4. ay atağı mı? Yoksa asıl macera daha başlamadı mı? 🥹🥹 Bebeklerinizi nerde uyutuyorsunuz? Gündüzleri Bebek arabasında uyuyor, diğer türlü uyumuyor. Bulunduğumuz ilçeyi tavaf ediyorum uyusun diye. Ama bu da kalıcı bir çözüm değil.
H
Hümeyra T.
3 Kasım 2025 16:34
Ben ayakta sallıyorum, bazen ayağa kalkıp pışlıyorum. Bunlar dışında mümkün değil uyumuyor. Gece uykusunda 10dan 12 ye ve 12-2ye kadar uyanık kaldık salla salla uyumuyor hiçbir şekilde .. git geller çok6bucuktan beri uyutmaya çalışıyorum sol memeyi almadı sağı istiyor sağ boş.. sallıyorum bakalım uyur inşallah
S
Seval K.
3 Kasım 2025 16:38
Bende ayakta sallıyorum başka türlü uyumuyor çok uykusu olunca emerken uyuyakalıyor beşiğe koyuyorum
A
Ayşegül Ü.
3 Kasım 2025 16:49
@Seval Katak @Hümeyra Tafran ayakta uyutmayı denedim sonunda yastığı bir kenara fırlatmak zorunda kaldım, asla sevmedi. Belki daha sakinken denemeliyim ama şu sıralar hep kucakta olmak, hatta hep gezinmek istiyor.
S
Seval K.
3 Kasım 2025 16:50
Sakinken ve çok uykusu olunca deneyin ama ilerde ayakta sallamak da zor olacak desteksiz uyuma zamanını bekliyorum da işte
H
Hümeyra T.
3 Kasım 2025 17:06
Ayakta susma sebebi uykusu olsa da etrafı izlemek bunu fark ettim, iyice uykusu bastırıyor daha da çirkinleşiyor her şey
Z
Zehra Ç.
3 Kasım 2025 17:09
Tam olarak 4. Ay atağı kesinlikle.. maalesef kalıcı bir çözümü yok doktor 1 ay sürer demişti bizde 1,5 aya yakın sürdü. Delirmek üzereydim ondan daha çok ağlıyordum artık neyi yanlış yapıyorum diye sabretmek gerekiyor.pat diye başlayıp pat diye bitiyor ve uyumaya başlıyorlar. Herhangi bir şey öneremem çünkü bende çözüm bulamadım uyumak istemediğini kabul ettim direnmedim nasıl uyursa o şekilde bekledim ayakta kucakta beşikte yeterki uyusun dedim. Tünelin ucu ışık ama uyuyorlar 5. Aya girince ❤️ çok kolaylıklar dilerim.