31 Günlük Burun Tıkanıklığı ?

71 görüntüleme
H

Hilal D.

14 Ekim 2025 14:10
Oğlum bugün 31 günlük oldu dün gece aniden burun tıkanıklığı ve hırıltılı nefes alma öksürük başladı
Çocuk uzmanına göründük sadece burnunun tıkalı olduğunu ateş kontrolü yapmamın yeterli olduğunu söyledi. Evimiz giriş kat olduğu için sürekli nem yükseliyor dün gecede öyleydi acaba ondan kaynaklı böyle bir şey olabilir mi evde hasta yok. Tıkanıp uyanıyor sürekli çok üzülüyorum ateşi yükselirse yatış olacak dendi Burnunu emzirmelerden önce serum fizyolojik damlatıyorum daha etkili bir çözüm önerisinde bulunur musunuz:(
A

Ayşegül Ü.

14 Ekim 2025 14:51
Hilal hanım öncelikle çok geçmiş olsun, endişenizi ve korkunuzu çok iyi anlıyorum, biz de giriş katta oturuyoruz ve evimizin nem oranı yüksek, bebeğim 40 günlükken viral enfeksiyon geçirdi ve doktor da bize aynısını söyledi, maalesef sadece serum fizyolojiği damlatmak yetmiyor, nazal Aspiratörle çekmeniz gerekiyor, biz ağzına emzik veriyoruz burnundan öyle çekiyoruz neredeyse her gün yapıyoruz burnu açılıyor ve rahat nefes alıyor. Ben genelde sık sık kıyafetini değiştiriyorum, bir de nem alıcı kapsüller var tabletler var ondan almıştım onun da faydası oldu evdeki nemi çekiyor
H

Hilal D.

14 Ekim 2025 14:53
Bizde şimdi öyle yaptık biraz rahatladı inşallah bir an önce yileşir bebekler hasta olmasın :(
H

Hilal D.

14 Ekim 2025 14:53
Eşim nem alıcı cihaz aldı umarım işe yarar
A

Ayşegül Ü.

14 Ekim 2025 15:07
Bebeklerimiz düşündüğümüzden daha güçlü, ama bizim yüreğimiz dayanmıyor, eğer emiyorsa daha sık emzirin ,bağışıklığı güçlenir, Osman hoca her beslenme öncesi burnunu açabilirsiniz diyor , gerekirse günde 2-3 kere tekrarlarsınız, serum fizyolojiği şırıngayla verirseniz daha gerilere ulaşır bebeğiniz de daha çok akıntı çıkarır, wee babynin yeşil şırıngasını kullanıyoruz biz, serum fizyolojiği eczaneden izotonik su diye alırsanız daha çok ve uyguna alırsınız( 500 ml 90₺ gibi) , bir de buhar makinesi alabilirsiniz bebeğinize buhar verirseniz o da rahatlatır, aklıma gelenler bunlar, hemen şifalansın inşallah yavrunuz 🙏🏻🌻🤍
H

Hilal D.

14 Ekim 2025 15:09
Çok teşekkür ederim gerçekten kalbim kaldırmıyor çok üzülüyorum bu haline :(gittiğim uzmanda günde üç sefer açabileceğimi söyledi inşallah hızlıca bu süreci atlatırız :( bilgilendirmeniz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim sevgiler

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir