3 Gün Kuralı ?
173 görüntüleme
S
Sedef D. S. ..
2 Eylül 2025 11:15
Merhabalar ek gıda sürecindeyiz bütün besinleri gerçekten 3 gün kuralı ile mi veriyorsunuz , bu çok uzun ve yorucu bir süreç olmuyor mu ?
Acaba alerji riski düşük olan besinler var mıdır ? 3 gün kuralına uymadan dikkatli şekilde versek ?
Bu konuda çok kafam karışık , bilgili ve tecrübeli olan anneler , doktorlarımız , hemşirelerimiz bu konu da aydınlatabilir mi ?
Acaba alerji riski düşük olan besinler var mıdır ? 3 gün kuralına uymadan dikkatli şekilde versek ?
Bu konuda çok kafam karışık , bilgili ve tecrübeli olan anneler , doktorlarımız , hemşirelerimiz bu konu da aydınlatabilir mi ?

Fadime Ö.
2 Eylül 2025 11:35
Merhaba bende herşeyi öyle yaptım gerçekten yorucu ama şöyle bi ebe takip ediyorum alerji riski yüksek olan besinleri 3 gün kuralına göre uygulayın demişti daha kolay oluyor.
S
Sedef D. S. ..
2 Eylül 2025 11:48
Acaba hangi besinler sadece 3 gün kuralı yapılmalı onları bilsek yeter sanki , çok yorucu bir süreç ve çeşitlilik olmuyor belli bir süre hep aynı şeyleri yap ver oluyor
S
Sümeyye A.
2 Eylül 2025 20:32
Merhaba üç gün kuralı sadece alerjen gıdalar için şarttır. Yumurta, süt ürünleri, balık ve deniz ürünleri, kuruyemişler, buğday, tahin, çilek, kivi, domates gibi.
Ş
Şyd
3 Eylül 2025 22:04
Bizim doktorumuz her şeyi üç gün deneyerek verirsek o tadım süreci biter mi dedi, haklıydı bence :) o yüzden şöyle yaptık. İlk başladığımız üç gün diyelim ki kabak verdik. Sonraki üç gün de havuç denedik. Sonra kabağın yanına bir gün patates, Ertesi gün bezelye, sonraki gün balkabağı ekleyerek çeşitlendirdik. Bir bildiğimiz bir yeni seçenekle yani. İlk altı günde tatlı kaşığı (1,2,3) şeklindeydi ama sonra yeni eklediklerimizle birlikte yarım çay bardağı, bir çay bardağı gibi artırdık. Gözlemlemek önemli tabi; cildinde, tuvalet alışkanlığında, salyasında burun akıntısında değişiklik olursa durup yeni ekleneni çıkarıp sonra yeniden deneriz demiştik.
K
Kübra Y.
4 Eylül 2025 11:30
Şahsen 3 gün kuralını sadece alerji yapabilecek gıdalarda denedim.
S
Sedef D. S. ..
4 Eylül 2025 12:10
Çok teşekkür ederim hepinize , içim rahatladı gerçekten çünkü çok tükenmiştim artık bende öyle yapacağım 🤗