3 Aylık Gündüz Uykusu Yok
108 görüntüleme
P
Perihan i.
23 Eylül 2025 04:31
Gündüz Memede kaldığı süre boyunca uyuyor yerine yatırdığım an uyanıyor, bu böyle döngü şeklinde devam ediyor. Artık doymuyor mu acaba diye düşünüyorum. Ama doymasa gece uyumazdi. Napmaliyim. Gurbetteyim tek başima zorlanıyorum.
E
Ece Ö.
23 Eylül 2025 05:25
Bizde de aynı durum ben kucağımda iyice dalmasını bekliyorum sonra yerine yatırıyorum tabi her zaman öyle uyumuyor ayağa kalktığım an gözlerini açıyor ama bazen de uyuyor.
S
Seher Ö. ..
23 Eylül 2025 05:27
Benim oğlum da 3 aylık. Normalde gündüzleri baya deliksiz uyurdu. Birkaç haftadır o da çabuk irkiliyor ve kendi kendini uyandırıyor. 5 dk bile uyumuş olsa bir saat daha ayakta kalabiliyor.
Sizi emmek istemesinin sebebi oral dönemde olması bence. Hani bu ara elleri sürekli ağızlarında ya da tuttukları bir şeyi ağızlarına götürmek istiyorlar ya. O yüzden emme refleksleri de daha aktif olabilir. Ben çok yorulduğumda yatarak emziriyorum. Uyuyuncz yavaşça yanından kalkıyorum ve bu şekilde baya derin uyuyor. Ama emmesi aç olduğunun göstergesi değil bence. Aç olan bebek sürekli ağlar.
Bir de yerine yatırınca uyanmasının sebebi sizin kucağınızın sıcak yatağın soğuk olmasından kaynaklanabilir. Bunun için de bir örtü ya da battaniyeyr hafif sararak emziriyorum. Emzirme esnasında battaniye de ısınmış oluyor ve yatağa bırakınca yadırgamıyor uyuyor. Bu esnada uyur vaziyette yatağa koyduğumda yarım kundak da yapıyorum bazen. Çünkü kolları arada bir irkilerek kendini uyandırıyor.
Benim tecrübelerim bu şekilde. Umarım faydalı olur 🌸
Sizi emmek istemesinin sebebi oral dönemde olması bence. Hani bu ara elleri sürekli ağızlarında ya da tuttukları bir şeyi ağızlarına götürmek istiyorlar ya. O yüzden emme refleksleri de daha aktif olabilir. Ben çok yorulduğumda yatarak emziriyorum. Uyuyuncz yavaşça yanından kalkıyorum ve bu şekilde baya derin uyuyor. Ama emmesi aç olduğunun göstergesi değil bence. Aç olan bebek sürekli ağlar.
Bir de yerine yatırınca uyanmasının sebebi sizin kucağınızın sıcak yatağın soğuk olmasından kaynaklanabilir. Bunun için de bir örtü ya da battaniyeyr hafif sararak emziriyorum. Emzirme esnasında battaniye de ısınmış oluyor ve yatağa bırakınca yadırgamıyor uyuyor. Bu esnada uyur vaziyette yatağa koyduğumda yarım kundak da yapıyorum bazen. Çünkü kolları arada bir irkilerek kendini uyandırıyor.
Benim tecrübelerim bu şekilde. Umarım faydalı olur 🌸

Yeter O. ..
23 Eylül 2025 05:45
Benim kızım da 3 ay 12 günlük gündüz uykuları sadece 1 saat sonra yarım yamalak doktorumuza sorduğumuzda büyüyünce düzene gireceğim dedi şuan düzen beklemeyin
P
Perihan i.
23 Eylül 2025 19:23
inşallah düzelir. Çünkü bu şekilde gündüzhem ben çok yoruluyorum hem de evdeki işlere yemek vs yetişemiyorum.
R
Rümeysa O. ..
23 Eylül 2025 19:27
Ben ince bir minder yaptırmıştım. Emzirirken üzerinde emziriyordum. Uyuyunca da biraz dalmasını bekleyip minderiyle yatağına koyuyordum. Yani çok profesyonel bir çözüm olmasa da işime yaramıştı.
P
Perihan i.
23 Eylül 2025 19:28
Teşekkür ederim Rümeysa hanım denicem bunu