3 Aylık Bebek Kilo Alımı Az

105 görüntüleme
A

Aslı Y.

7 Ocak 2026 10:53
merhabalar bebeğimin kilo alımının yavaş olduğunu söyledi doktor 10 günde 100 gr almış, 3 aylık şuan 4,900gr. Günde 90 ml mama verin dedi doktorumuz ama benim bebeğim memede az kalıyor sütüm olmasına rağmen çok emmiyor, günde 1 kere mama vereceğim ama biberonda hiç almadı tam tutamıyor zamanla alışır mı? Meme reddi yapar mı acaba ?
Ö

Özge T.

7 Ocak 2026 11:02
Benim oğlumun da kilo alımı az olunca iki hafta kadar mama kullandık, doktorun söylediği miktarlara uymanızı öneririm. Biberon olarak avent almıştık ve verirken babası tutuyordu biberonu meme reddi yaşamadık. Kolaylıklar diliyorum şifa olsun bebişinize
A

Aslı Y.

7 Ocak 2026 11:05
Çok teşekkür ederim, bebeğiniz aldı mı peki? Benim bebeğim o kadar emmiyor çünkü mamayı da alamayacağı konusunda tereddütteyim
H

Hulya K.

7 Ocak 2026 11:08
Sütünüzün olduğunu söylemişsiniz mama yerine sağıp verseniz ben avent biberon ile sağıp destekliyorum memede çabuk yoruluyor
R

Rumeysa

7 Ocak 2026 11:09
Biberon tutmuyorsa anne süt kaşıkları satılıyor onları deneyebilirsiniz belki işe yarar
H

Hulya K.

7 Ocak 2026 11:10
İki haftalıkken biberon ile desteklemeye başladım ben sarılık vardı şimdi iki aylık ve meme biberon karışık gidiyoruz tavsiye ederim
Ö

Özge T.

7 Ocak 2026 11:21
İki hafta kullanıp bıraktık evet kilosunu almıştı, memede çok kalmaması doymuyor anlamına gelmiyor olabilir ama mesela 4-5 tane çişli bez değiştiriyorsanız iyidir durumu, memede çok kalmıyor diye mama miktarını arttırmayın sonra işler sarpa sarıyor mamayı biberondan kolay çektiği için verdikçe alıyor bu sefer meme reddi yapar öyle bir sürü sorun çıkar… Memede duran bebeğe ekstra sağım yapmak da mantıklı değil siz zaten yanındasınız neden sağasınız, bu sefer hem emip hem sağma olacağı için süt çok artar yine sıkıntılar başlar vs vs
A

Arzu.G

7 Ocak 2026 11:22
Sütünüz var ve emmiyorsa sağım yaparak deneyin bence önce.mama tabiiki öcü değil ama süt varken kendinize de bebeğinize de neden mama yük edesiniz.dil bağı gibi bir sorun da yoksa emmemesinin sebebi gaz ya da başka birşey olabilir. Doğum kilosuna oranla ayına uygunsa zaten endişe etmemelisiniz. 10 günde kilo alamamış olabilir hastalık atak diş sancısı vs bir durum var mı onları gözden geçirin.son çare mama başlayacaksınız da memeden sonra verin ki memereddi ihtimalini azaltın
Ö

Özge T.

7 Ocak 2026 11:24
@Hulya Karda Hülya hanımcım nacizane bebekler meme emerek çene kaslarını ve ona bağlı pek çok kası çalıştırıyormuş yani biraz efor sarfedecek evet, yorulmasını doktor teşhis etmediyse (kalp-solunum zorluğu gibi) o şekilde düşünmeniz pek doğru değil
O

Ozlem

7 Ocak 2026 11:56
Bebeğim aventi tutamadı benimde. Lansinoh kullanıyoruz .Biberon emziği en küçük numaralı yavaş akışlı olursa reddi en aza indirmiş olursunuz. Kolaylıklar diliyorumm

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir