3 Aylık Bebek Gece Uykusuna Geçmeden Önce Ağlıyor
142 görüntüleme
Z
Zeynep E. B.
22 Ağustos 2025 19:34
3 aylığız bu aya kadar hiç gaz sancısı cekmedık enfazla 2-3 kez huzursuzluğu olmuştur normalde bu aylarda sancılar azalır dıye bılıyorum ama bizde ters tepti herhalde. Ama özellikle geceleri gündüz uykusuna geçerken hiç ağlama yok uyuyor ama gece saat 8-9 oldumu başlıyor ağlamaya uyutmam 10 u buluyor anlamadım gıttı yani ben gaz diye tahmin ediyorum ama ne olabılır akşam uyumadan önce ağlamak. cok kötü hissediyorum bir derdi var ama derman olamıyorum nerede yanlış yapıyorum bu durumu yaşayan varmı? Bu durumda ne yapmalıyım bilgisi olan var ve yazarsa cok mutlu olurum🙏
S
Saziye G.
22 Ağustos 2025 19:37
Bebeğim 8 aylık 1,5 ay sonra gazı başladı hala arad oluyor her bebek aynı değil gözlemleyin tabiki ılık duş ve masajla rahatlatabilirsiniz
E
Elif G.
22 Ağustos 2025 19:39
İlgi istiyor gaz da olabilir çünkü daha küçük. Genellikle gazın geçmesi tam anlamıyla da deneyim de çoğu bitmesi altıncı ayı buluyor çünkü şurdan örnek vereyim. Bi insan düşünün yatmaktan dolayı dolaşım durur değil mi benekte böyle hep yattığı için gaz problemi oluyor ama bebeğiniz yavaş yavaş oturmaya başladıkça yavaş yavaş hareketlenmeye başladıkça gaz problemi azalacak emin olun ki. Ki belki de uykusu yok çünkü sizin bebeğiniz daha üç aylık ve onda daha düzenli uyku kavramı olması çok zor gece kalkar oturadabişir yada yatabilir en önemlisi dördüncü ay atağını atlattıktan Snra uyku gerilemesi bittikten sonra altı yedi sekiz aylık olduktan Snra uyku yavaştan düzene girer. Benim bebeğim de akşam üstü yedi sekiz gbi bi başlardı iki saat ağlardı babası yada ben gezdirirdik ana kucağın da sallardık vs 😂 kolay gelsin yaşadıklarımı anlattım 🥰😂
Z
Zeynep E. B.
22 Ağustos 2025 19:41
Ya tabi düzenli uyku beklemıyorum daha ama burada herkes kesınlıkle 8 de gece uykusuna yatırmam gerektıgını söylüyor bende ne yapacagımı şaşırdım
H
Hülya A. ..
22 Ağustos 2025 19:48
Eğer uyumamak için ağlıyor ve siz uyutmaya çalışmayı bırakınca susuyorsa teklif etmeyin tekrar ama buna rağmen ağlamaya devam ediyorsa başka bir sorun aranmalı. Benim bebeğim kolik aşırı gazlı bir bebek ve su an gaz sorunumuz azaldı 4 aylık oldu. Acaba uyku gerilemesi falan mı yasiyor. Ya da diş ağrısı mi başladı bazı bebekler erken çıkarabiliyor çünkü. Allah yardımcınız olsun.
Z
Zeynep E. B.
22 Ağustos 2025 19:50
Uyutmaya başladıgımda ağlamaya başlıyor bıraksamda susmuyor ama sabahları uyuturken uykusu gelınce uyuyor hiç böyle değil özellıkle neden gece oluyor anlayamıyorum diş ağrısı olsa ama süreklı sabahta huysuzluk olmazmı özellıkle gecelerı oluyor ha ama ıkı gundur sabah aksam huysuz
S
Semen Ç.
22 Ağustos 2025 19:51
4. ay atağı, uyku gerilemesinden olabilir. bizim de 3. ayda başlamıştı uyku direnmeleri
S
Sema E.
22 Ağustos 2025 20:21
Bir yerde denk gelmiştim bazı bebekler uyumak için aglarmiş yani aslında ne yapacağını bilmezmis uykusu gelince ağlayarak uyumak onun için rutin olmuş olabilir
D
Duru H.
22 Ağustos 2025 20:26
Çocuğum 3 ay 8 günlük. Gündüzleri çoğunlukla iyi. Son 1 haftadır gece uykularında uyanıp ağlamaya başlıyor. Gaz çıkarıyor yine rahatlamıyor. 3 aya kadar böyle bi sorunu yoktu gaz derdinin bitmesi gereken zamanda yeni yeni başlar mı böyle bi sıkıntı? Birde normalde her gün kakasını yapardı sıvı. Son 2 haftadır 3 günde bir yapıyor ve son kakası daha yoğundu. Sadece anne sütü ile besleniyor. Dk 3200 3 ay kontrolünde 5700dü. Doymaması gibi bi sorun olduğunu da düşünmüyorum. Bu yeni gelişen gece huzursuzluğunun sebebi ne olabilir?
Ö
Özlem E. ..
23 Ağustos 2025 13:43
Gaz sancısının yoğun kısmı ilk 3 ayda geçer 6 aya kadar zamanla azalır diye biliyorum. Lakin oğlum 9 aylık ek gıda var malum arada gazı olup uyanabiliyor.
Uyumaması için bir çok sebebi olabilir :) uyumak istemiyor olabilir, ciddiyim benim oğlum da öyle 2:45 en fazla uyanık kalır diye okudum ama ohoo bizim oğlan 4 saati deviriyor bazen 😁
En olası sebebi gaz, açlık, odanın sıcak soğuk dengesi. Ve en son seçenek sarılma bunda da ciddiyim benim oğlum sadece bana sarılmak ve varlığımı hissetmek için uyaniyordu ki hala uyaniyor zor keşfettim ama keşiften sonra rahatladık. Ve mutlaka uyku rutininiz olsun gündüz uykusuna alışmış uyuyacağını biliyor ama anladığım kadarıyla akşam uykusunu daha öğrenmemiş ki çok normal. Ben rutinle akşam uykusuna alıştırdım. Baktınız hiç sakinleşmedi teninize temas ettirerek sakinleşmesini sağlayın konuşun. Ben bunun çok faydasını gördüm. Kalp atışınızın sesi bebeginize en etkili ilaç.
Uyumaması için bir çok sebebi olabilir :) uyumak istemiyor olabilir, ciddiyim benim oğlum da öyle 2:45 en fazla uyanık kalır diye okudum ama ohoo bizim oğlan 4 saati deviriyor bazen 😁
En olası sebebi gaz, açlık, odanın sıcak soğuk dengesi. Ve en son seçenek sarılma bunda da ciddiyim benim oğlum sadece bana sarılmak ve varlığımı hissetmek için uyaniyordu ki hala uyaniyor zor keşfettim ama keşiften sonra rahatladık. Ve mutlaka uyku rutininiz olsun gündüz uykusuna alışmış uyuyacağını biliyor ama anladığım kadarıyla akşam uykusunu daha öğrenmemiş ki çok normal. Ben rutinle akşam uykusuna alıştırdım. Baktınız hiç sakinleşmedi teninize temas ettirerek sakinleşmesini sağlayın konuşun. Ben bunun çok faydasını gördüm. Kalp atışınızın sesi bebeginize en etkili ilaç.