3 Aylık Bebeğim Emmek İstemiyor
82 görüntüleme
E
Elif ..
18 Ekim 2025 09:09
Kızım 5 aylık ü prematüre doğdu düzeltilmiş 3 aylık 10 gündür kucağıma mama vermek için aldığımda mama içeceğinia anladığı anda ağlamaya başlıyor emmek istemiyor. Normalde sakin bir çocuk ama kucağıma yatırdığım gibi çığlık çığlığa ağlıyor ne yapacağımı bilmiyorum neden olduğunu anlamıyorum vardı öyle bir şey yaşayan ne yaptınız?
Z
Zeynep N.
18 Ekim 2025 09:20
Benim de oğlum 3 aylık aynı şeyi yaşıyorum. Sebebi sütün tazyikli akması, ağız yarası, pamukçuk, gaz vs. Olabilirmiş. Benimki muhtemelen tazyik yüzünden bunun için de dün gördüğüm bir çözümde çocuğu sadece bir memeden birkaç kere besleyip öbürünü vermeden önce de biraz sağıp tazuiğini azaltıp öyle vermek gerek diye görmüştüm. Bu sayede süt üretmek için iki meme desürekli uyarılmamış süt daha yavaş üretilmiş olurmuş. Bir de daha yatırır yatırmaz ağlaması için de emzirmeden sallayıl konuşup sakinleştirip tekrar güvenli bir yer haline getirmek gerekirmiş. Bşr de emmeyince çok zorlamamak gerekirmiş iyice uzaklaşmasın diye. Sadece emzirme konusunda ısrarlı olmak gerek geçici bir süreçtir inşallah. Benimki uykudan uyandıysa ya da çok açsa emrbiliyor bu arada öyle zamanları kaçırmamak lazım.
E
Elif ..
18 Ekim 2025 09:51
Ya benim sutüm kesildi ben mama veriyorum 10 gündür böyle bir şey yaşıyorum işte çözemedim yani ne olduğunu ne yapacağımı da bilmiyorum çok sinirli çok agresif oluyor üstüne bir de ishal o yüzden biraz zorluyorum açıkçası maalesef. Gece uykusunda 60-70 milim kadar rahat içiyor sıkıntı yapmıyor ama gündüz aşırı zorlanıyorum verirken
Z
Zeynep N.
18 Ekim 2025 11:14
Ben bunun için birkaç gün önce doktora gittim İshal var mı diye sormuştu ishal ile beraber seyrediyorsa emmek istememe enfeksiyon olabilirmiş isterseniz bir doktora gösterin. Kusma artışı da olabilir