2.yaş Tuvalet Eğitim Sorunu

34 görüntüleme
A

Aleyna K.

15 Ekim 2025 13:48
Benim oğlum 32 aylık yaklaşık 6 ay önce tuvalet eğitimi verdim ve hala tuvaletini öğrenemedi ilk başlarda daha iyiydi durumu tuvaletin geldi derdi bazen gidene kadar altına kaçırırdı bazen de tuvalete yapardı o şekilde ilerledik günde üç kere kaçırıp bazen hiç kaçırmadıgı oluyordu bu aradasabah kuru kalkma meselesi bizde hiç olmadı hep ıslak kalkıyordu eğitime başlamadan gece gündüz aynu anda bırakmaya çalıştık gece kaçırmadığı tutabildiği zamanlar olmuştu ama 6 ay olmasına rağmen son zamanlarda kakasını da çişini de asla söylemiyor altına yapıyor yaptıktan sonra söylüyor bazen ben tuvalete götürürsem yapıyor yaptığı halde üzerinden yarım saat geçince yine önü ıslanmış oluyor artık kafayı yemek üzereyim yaptıktan sonra da annecim yanlışlıklayi yaptım üzülme diyor tıtamıyor mu bilerek mi kaçırıyor bana yol gösterin bu durumu yaşayan var mı
Didem T.

Didem T.

Uyku Danışmanı

16 Ekim 2025 19:36
32 aylık bir çocuk için 6 aydır devam eden tuvalet eğitimi süreci oldukça uzun bir dönem sayılır 🌿
Bu durumda öncelikle mesane ve bağırsakla ilgili tıbbi bir durumun olmadığından emin olmak için bir çocuk doktoru kontrolü öneririm. Bazen idrar yolu enfeksiyonu, kabızlık gibi durumlar çocuğun çiş ya da kaka tutmasını veya kaçırmasını etkileyebilir.

Eğer doktor kontrollerinde bir sorun görülmezse, bu noktada davranışsal ve gelişimsel açıdan süreci yeniden değerlendirmek gerekir. Bu durumda bir uzman desteği almak çocuğunuzun süreci daha sağlıklı ilerletmesine yardımcı olur 🌼

Benzer durumları, tuvalet alışkanlığı sürecini destekleyen oyun ve yaklaşımları @samsuncocukgelisimiveuyku sayfamda da paylaşıyorum. Oradan da takip edebilirsiniz 💛
Dilerseniz bu konuda benden veya şehrinizde bulunan çocuk gelişimi uzmanından da danışmanlık desteği alabilirsiniz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir