26 Hafta Atağı Nedir

221 görüntüleme
S

Sümeyra s.

30 Eylül 2025 02:18
Bu haftada neler oluyor? Çocuğun uykusuzluğu zaten vardı ama bu hafta bir tuhaf uyuyor yatağına koyunca sensör varmış gibi kalkıyor Nasıl çözeceğim bu durumu
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

30 Eylül 2025 08:20
Merhabalar 🌼 Yaklaşık 6. ay, bebek gelişiminde hem büyüme atağı hem de uyku gerilemesinin (uyku regresyonu) sık görüldüğü bir döneme denk gelir. Bu dönemdeki uyku atakları, genellikle bebeğinizin bilişsel ve motor gelişimindeki sıçramalardan kaynaklanır ve geçicidir. gece sık uyanma, kısa gündüz uykuları vs ile eşlik edebilmekte. Bebeğinizin yeni öğrendiği oturma, uzanma, emekleme gibi motor becerileri gündüz bol bol pratik etmesini sağlayınız. Uykusunda bu hareketleri yapma ihtiyacını azaltacaktır. Gece uyanışlarında, hemen emzirmek veya sallamak yerine, kısa bir süre yatağında pışpışlama veya sakinleştirici seslerle güven veriniz. Karanlık ve serin bir uyku ortamı oluşturarak melatonin salgısını destekleyiniz. Unutmayınız ki, bu durum geçicidir ve bebeğinizin geliştiğinin bir işaretidir.
Zehra D. .

Zehra D. ..

9 Ekim 2025 20:30
Geçti mi Sümeyra hanım atak ne zaman geçti
Zehra D. .

Zehra D. ..

9 Ekim 2025 20:31
Gece sabaha kucagımda uyudu yatağa yatıramadım çok uykusu vardı inliyordu birde hasta biraz Rabbim yar ve yardımcımız olsun 🥺🙏🏻
S

Sümeyra s.

9 Ekim 2025 20:48
Maalesef geçmedi gün geçtikçe de artıyor huysuzluk , geçmiş olsun
B

Bera N. H. ..

9 Ekim 2025 23:51
Bu atak ne ise benim bebeğim de gece 2 kez uyanırken şuan inleyerek saat başı uyanıyor hatta hiç dalmıyor diyebilirim. Sürekli ağlıyor böyle değildi hiç bir zaman. Sadece ilk aylarında böyle olurdu. İnşallah bir an önce geçer. Böyle bir dönemde uyku eğitimi alınmalı mı bilmiyorum fakat denemek istiyorum.
S

Sümeyra s.

10 Ekim 2025 01:49
Kesinlikle uyku eğitimi tavsiye etmiyorum sizin bebeğinizi en iyi siz bilirsinizbenim çocuğum çok zorlandı adına bile bakmıyordu kesinlikle almayın
B

Bera N. H. ..

10 Ekim 2025 07:12
Travma yaratmak istemem öyleyse son zamanlarda en çok duyduğum şey bu
S

Sümeyra s.

10 Ekim 2025 08:21
Gelişimini de etkiliyor bence ben çocuğumun ismini söylediğimde bakmaması çok zoruma gitmişti ve 1 ay sonra yoğun ilgi ile düzelmeye başladı
Zehra D. .

Zehra D. ..

12 Ekim 2025 14:45
Biz anneannesi çok güzel ilgileniyoruz aynı odadayız yanında değilim diye ağlama krizine giriyor kaçacak delik arıyoruz uyumuyo beşiğine girince ağlıyor ofof
S

Sümeyra s.

12 Ekim 2025 14:46
Gündüz uykularıı beşikte yaptırmaya çalışıyorum başka yere kesinlikle yatırmıyorum ama bilin bakalım kim uyumuyor😀
Zehra D. .

Zehra D. ..

12 Ekim 2025 20:32
En kötüsü 4.ay atağo idi 1.5 ay sürdü bu onu aratmıyor çok ağlıyor çok herşeye ağlıyor inşallah kısa sürer cümlemizinkii
S

Sümeyra s.

12 Ekim 2025 20:57
Ben düzeleceğine olan inancımı yitirdim tımarhaneye yatmayı bekliyorum 😀
A

Aslı A.

13 Ekim 2025 04:27
Arkadaşlar biz de aynıyız 1 gaftadır gece 40 fk da bir ağlayarak uyanıyor 28.haftadayız atak mı bilemedim sürekli ağlıyor
S

Sümeyra s.

13 Ekim 2025 04:55
Biz 30 haftalığız ama bitmedi
Zehra D. .

Zehra D. ..

13 Ekim 2025 13:01
Sabır diliyorum hepimize 🙏🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir