25 Günlük Bebek Mamayla Beslenme

114 görüntüleme
T

Tuğçe N.

9 Eylül 2025 11:07
Merhabalar 25 günlük bebeğim var 36 hafta 6 gün doğdu 3200 gramdı 6 gün küvezde kaldığı için 2900 grama düştü küvezdeyken biberon ile beslendi bu yüzden meme reddi yaşıyoruz sezeryan doğum yaptığım için de sütüm geç geldi ama dolu doluydu meme reddi olduğu işin 1 buçuk saate bir 40-50 ml süt 3 saate birde 30 ml mama veriyorum şuan 25 günlük 3660 gram son 5 gündür sütüm çok azaldı ve 1 buçuk satte 25 ml iki göğüsümden çok zor geliyor ve sütümü yeterince veremiyorum bu durumda kaç ml ye yükseltebilirim mamayı hem mama hemde sütü az olup ikisini bir verenler ne kadar ve kaç saat aralıklarla veriyorsunuz lütfen yardımcı olun
H

Hülya A. ..

9 Eylül 2025 11:11
25 günlük bebek meme reddi yapmaz henüz emmeyi bilmiyor. Siz sık sık emzirmeye calisin sütünüz artacaktır. 1 1 buçuk saat arası emzirmeye çalışın doymadigini hissederseniz mama verin. Emzirme destek sistemleri var çok makul fiyatlı onlardan kullandım ben memeye alışması için . Mamayı bile bu sistemle verdim. Onu bir araştırın isterseniz .
N

Nurten

9 Eylül 2025 11:39
Benim doktorumda sık sık emzirmeme doymadığı zaman mama ile destek vermemi istiyordu. Burada ml lere takılmayın bebeğiniz ne kadar istiyorsa o kadar vermelisiniz. İstemediği zaman diliyle ittiğini kafanı sağa sola çevirdiğini göreceksiniz bu doymuş demektir.
Ülkü A. B.

Ülkü A. B.

9 Eylül 2025 12:12
Biz de 28 günden itibaren hem meme hem mama verdik. Her fırsatta emzirdim, ardına da 60 lık mama yaptım içebildiğini içiyordu. Zaten doyduğunda sakinleşiyor bebekler. Anlarsın doyduğunu. Sonradan süt gelmeye artmaya başlıyor o zaman her meme sonrası mama vermene gerek yok.
E

Ezgi E. ..

9 Eylül 2025 13:55
Hülya Hanım emzirme destek sistemini nasıl kullandınız? Çünkü bebek memeye geldiği an kafasını çeviriyorsa ya da ağlama krizine giriyorsa nasıl etkin kullanılabilir bu sistem? Ben de çok zorlanıyorum şu an bu konuda.
H

Hülya A. ..

9 Eylül 2025 17:58
YouTube de videoları vardi göğsünüze bant ile yapistiriyorsunuz o memenizi emiyor ama yan tarafta biberondaki mama geliyor hem böyle göğüs uyarılıyor ve süt de gelmeye başlıyor.
E

Ezgi E. ..

10 Eylül 2025 16:40
Evet bakmistim o videolara ben de. Ama maalesef benim bebeğim sol memeye yanastigi an başlıyor ağlama krizine ağzını memede tutamıyorum ki o aparatlardan mama gelsin ağzına. Umarım bu sürekli olmaz bu meme reddi atak haftasından kaynaklaniyordur. Çok yorucu bir süreç çünkü.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir