2,5 Aylık Oğlumu Sünnet Ettireceğim Tecrübeli Olan Anneler

94 görüntüleme
H

Hilal T.

15 Ekim 2025 21:43
Merhaba oğlum 2,5 aylık 2 gün sonra sünnet olacak. Yenidoğan döneminden beri sünnet ettirmek istiyorum ama anca yaptırabiliyoruz. Şimdi de içimi bi endişe kapladı. Daha önce benzer dönemli yaptıran anneler varsa tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum biraz rahtlamaya ihtiyacım var sanırım. Lokal anesteziyle eski usul dikişli sünnet olacak. Sonrasında ateş yapar mı illa calpol veya fitil kullanmalı mıyım?
K

Kübra B.

15 Ekim 2025 22:15
Ben. 3 aylıkken yaptırdım biraz erken olduğu için çoğu doktor önermiyor ama iyileşmesi daha hızlı oluyor dönemediği için. Ateş yapmıyor ilk çişini yaptığında çok ağlamıştı öncesinde calpol vermiştik ağrısını az hissetsin diye sonra çabuk toparladı. Fitil falan kullanmadık
T

Tuğçe Ç.

15 Ekim 2025 22:25
Bende 3,5 aylık yaptırdım ama korktuğum gibi olmadı bi sorun yaşamadık ilk gün hafif huzursuzdu karton bardak kullandık baya rahat geçti
A

Ayşe N.

15 Ekim 2025 22:25
Ben 45 günlükken yaptirmistim ama şimdi ki aklım olsa 6. Aydan sonra yaptirirdim
H

Hilal T.

16 Ekim 2025 01:37
@Ayşe Nergis neden öyle düşünüyorsunuz hangi yönden problem yaşadınız
A

Ayşe N.

16 Ekim 2025 06:55
Bebekler ilk 6 ayda hızlı kilo aldığı için yapışma olabilir dediler. Ben dikkat ederim dedim ancak ne kadar dikkat etsem de yapışma oldu ve bebeğim acı çekti açarken. Daha sonra bebeğim de uretra darlığı çıktı 6 aydan sonra o sebeple 10 aylıkken tekrar sunnet gibi operasyon geçirdik. Yani ben sünnetti erken yaptirmasaydim çocuğum bu kadar sıkıntı yasamazdi. Bu benim bebeğim de böyle oldu herkeste durum tabi ki farklıdır ama genel olarak erken yaptıran anneler benim gibi düşünüyor
A

Ayşe N.

16 Ekim 2025 06:57
Uretra darlığı sünneti erken yaptırdığım için olmadi. Sadece burada demek istediğim o kadar erken yaptirmasaydim 2 operasyon aynı anda yapılırdı ve bebeğim 2 defa sıkıntı yasamazdi

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir