20 Aylık Tansiyon Şeker Düşer mi ?

65 görüntüleme
E

Ebru T.

3 Eylül 2025 10:27
Kızım neredeyse 20 aylık. Oldukça özet geçmeye calisicam. Ctsi eşimde başlayan ishal kusma salgını ptsi günü kızıma geçti. Gece yarısı ilk kusmayi uykudan uyanarak yaşadı. 45 dk 3 kez istifra edince acile gittik. İshal baslayacagini da söyledi doktor. Gerekli önlemleri aldık ancak bugün ishal başlangıcı var. Sabaha karşı 5 civarında 90 cc yakın mama içti. Sabah 8 civarında ise henüz uyanık haldeyken bi anda uyku haline geçti. Seslendim dokundum tepki vermedi. En yakınımda su vardi içtikçe biraz gözünü açtı. Bununla birlikte ani ve fazlaca ter bosaltimi yaşadı. Bu belirtiler nazarında tansiyondan şüphe ettim. Calpol verdim huzursuzdu ardından tuzlu çubuk verdim yedikçe gözlerinin ışığı geldi sanki. İştahsızlık var. Mamayi ya hiç içmiyor yada çok az. Ek gıda olarak da pek bi sey yemiyor. İştahı olmadığı için bunu anlayabiliyorum. Ancak beni endiselendiren sey bu tansiyon düşüklüğü mu. Yeniden yaşarsak doktora giderim ancak benim içim hiç rahat değil ve korkuyorum da. Bilgi sahibi olan, başına gelen, ne yapmalıyım neye dikkat etmeliyim yol gösteren olursa çok memnun olurum.
E

E ..

3 Eylül 2025 10:55
Geçmiş olsun ebru hanim..gecen hafta aynı seyleri bizde ailece yasadik..4 yas ve 22 aylik iki oğlum var. Dediginiz gibi tansiyon düsüklügü olmadı ama ishal kusma halsiz gözler baygın yatma istahsızlik hepsi vardı..doktorunuza sorun tabii ama biz enterogermina prebiyotik ve ocean cinko kullandik..bide kaynamis sogumus 1 litre suya 6 cay kasigi seker ve 1 cay kasigi tuz koyup karisim hazirladim...eczanede satilan ors diye geciyor...bir yudum da olsa bundan icirdim ..patates hasladim..her 15 dakikada azcik o karisimdan icmesini sagladim...insallah size de sifa olur..doktorunuza sorup öyle kullanin..kolay gelsin
E

Ebru T.

3 Eylül 2025 12:22
Cok teşekkür ederim size de geçmiş olsun.
Bugun ishal başlayınca enterogermina bende başladım. Beslenme olarak sabah ve uyku oncesinde bi sey yemedi desem yeridir. Uykudan uyandıktan sonra bi miktar pilav ve yoğurt yedi elhamdülillah. Genel hali keyfi de yerinde çok şükür suan için. Ama bu tansiyon olayı beni endiselendirdi ve korkuttu. Sivi halde beslemeye çalışıyorum. Yoğurt ayran kefir su içimine dikkat ediyorum. Bu yaşadıklarımız zaten salgın da olacak şeyler, ancak dediğim gibi şekeri mi tansiyonu mu düştü bu yaş grubunda olabiliyor mu bilemedim 😔

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir