20 Ay Konuşma

98 görüntüleme
N

Nermin

14 Eylül 2025 10:43
Oğlum 20 aylık birşeyler isterken getirir ,eliyle gösterir, beni oraya götürür ama pek fazla bişey demez. İsmine bakar. Herşeyi anlar ama bazen inadından yapmaz. Çocukları sever. Konuşamadığı için hırçınlaşır bazen. Ama tüm gün susmaz. Kendi dilinde bişeyler diyor . Sürekli bişeyler konuşuyor ama hiçbirini anlamıyoruz. Aralarında bana,babasına falan seslenmesi bunlar tamam anlıyoruz. İneğe möö der yeni yeni. İneğin sesini duyunca hemen o da taklit eder ve ya görünce. Kedilere pisipisi der. Tüm gün konuşuyorum,kitaplar okurum,şiirler masallar anlatırım ama yani neden böyle oldu bilmiyorum. O kadar kelime diyorum tekrar etmez mesela geçen eşimle konuşurken komik bişey dedim onu hemen tekrarladı . sabahtan akşama konuşuyor ama anlamı yok onun için vardır mutlaka ama anlaşılmıyor hiçç. Hatta vurgu yapar bazen ses tonundan o konuşmalarda şaşkınlık,üzgün, sinirli , sevinçli ne hissediyorsa anlaşılıyor . Ve ekran yok. Evde tv hiç açılmaz.
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

15 Eylül 2025 08:52
Nermin hanım merhaba. 18-24 ayda çocukların en az 50 farklı sözcük üretmesini ve iki sözcüklü birleşimler yapmasını bekleriz. Çocuğunuzun duyguları konuşmasına aktarabiliyor olması gayet güzel, ekran olmaması da şahane. Bu noktada şuna dikkat etmek gerekir; çocuğunuz basitleştirmelerle mi konuşuyor yani sesleri hatalı mı üretiyor, yoksa ifade edici dil yani konuşma gelişiminde bir gerilik olduğu için ‘jargon’ dediğimiz ‘konuşma benzeri üretimler’ mi yapıyor. Bu ayrımı yapmak için bir değerlendirme yaptırmanızı, bu doğrultuda danışmanlık veya terapilere başlamanızı öneririm. Değerlendirme ve terapi için benden randevu almak isterseniz Instagram üzerinden bana ulaşabilirsiniz. ✨

Videolarıma göz atabilirsiniz. ✨

https://www.instagram.com/reel/DOYCk4kDHjZ/?igsh=MWtiYTJxMm90czJzYQ==

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir