2 Yaşında Konuşmasını Nasıl Destekleyebilirim
115 görüntüleme
M
Melisa Ç.
10 Eylül 2025 16:45
2 ve 3 cümle kuruyor baba gitti anne mama al anne kalk vs bunun gibi 10 cümlesi cok rahat var
Fakat bunun dısında 100 kelimesi de var ama ilerleyemiyoruz tasındıgımız ıcın sosyal yasantımız kısıtlandı buda ev ortamında sıkılmakla tablete başlamamıza sebeb oldu acaba gerileme sebebi yeni kelime öğrenmeme sebebi bu olabilir mi cok hareketli bi cocuk ondan ona atlıyor dikkat dağınıklığı oldugunu dusunuyorum biraz da ama bu konu icin nasıl ilerleyebilirim bi fikrim yok etkinlik yapmayı sevmiyor oyun oynamayı seviyor fakat rutin hersey her gün aynı olunca sıkılıyor telefon tablet veriyor elime ac diye
Fakat bunun dısında 100 kelimesi de var ama ilerleyemiyoruz tasındıgımız ıcın sosyal yasantımız kısıtlandı buda ev ortamında sıkılmakla tablete başlamamıza sebeb oldu acaba gerileme sebebi yeni kelime öğrenmeme sebebi bu olabilir mi cok hareketli bi cocuk ondan ona atlıyor dikkat dağınıklığı oldugunu dusunuyorum biraz da ama bu konu icin nasıl ilerleyebilirim bi fikrim yok etkinlik yapmayı sevmiyor oyun oynamayı seviyor fakat rutin hersey her gün aynı olunca sıkılıyor telefon tablet veriyor elime ac diye
A
Asya A.
10 Eylül 2025 17:32
Yüz kelimesi olduğunu nasıl sayıyosunuz acaba
A
Ayşe V. ..
10 Eylül 2025 17:57
O kadar konuşuyorsa çok iyi bence massallah bebişe🧿 ama tablet telefona dikkat edin derim çünkü azalttığını düşünüyorum ben
M
Melisa Ç.
10 Eylül 2025 18:03
Söylediği kelimeleri öğrendiklerini not alıyorum

Merve K.
Dil ve Konuşma Terapisti
12 Eylül 2025 10:16
Melisa hanım merhaba. Dil gelişimi ve konuşma açısından 0-2 yaşta ekran hiç önermiyoruz. Eğer farklı bir alternatif yoksa da bu noktada ekranı etkileşimli hale getirmek önem taşımakta. Bu konularla alakalı birkaç videom var, göz atabilirsiniz. ✨
https://www.instagram.com/reel/DOI_pY_jGww/?igsh=bDZsdGZ2bWQ1ajdx
https://www.instagram.com/reel/DOI_pY_jGww/?igsh=bDZsdGZ2bWQ1ajdx

Merve K.
Dil ve Konuşma Terapisti
12 Eylül 2025 10:18
Ayrıca söylemeden geçmek istemem, harika bir dil gelişimi takibi yapıyorsunuz, sözcükleri not etmek çok sevdiğim bir yöntemdir. Hangi üretimlerin sözcük sayıldığına dair verdiğim bilgilere ‘Çocuğunuzun Dil ve Konuşma Terapisti Olun! - Part 1’ videomdan ulaşabilirsiniz. ✨