2 Yaş Yemiyorrrr

112 görüntüleme
H

Hatice F. ..

30 Eylül 2025 20:55
Arkadaşlar lütfen yardımcı olun 2.5 yaşında 10 kg doğum Kilosu 2600 gün içinde hiç bir şey yemiyor asla ikna edemiyorum zorla soksam bile çıkarıyor yediği şeyler zaten kısıtlı çok seçici onuda yemiyor çok hareketli aynıdurumda olan varsa lütfen yardımcı olsun
Melike R. H.

Melike R. H.

30 Eylül 2025 20:59
Kan değerlerine baktırın benim oğlumda aynı durumdaydı kansızlık varmış iştahsızlık yapıyor en kısa zamanda baktırmanizi tavsiye ederim
H

Hatice F. ..

30 Eylül 2025 20:59
Çocuk doktorumu bakıyor kan değerlerine
B

Büşra A.

30 Eylül 2025 21:03
Uzman bir ergoterapiste de danışabilirsiniz. Yeme bozukluğu ile ilgili doktor kontrolünden sonra
H

Hatice F. ..

30 Eylül 2025 21:04
Herşeyi denemeye hazırım gerçekten çok yoruldum bu konuda çünkü
Melike R. H.

Melike R. H.

30 Eylül 2025 21:19
Evet herhangi bir çocuk doktoruna söylerseniz direkt kan değerlerine bakalım der zaten tâbi sürekli gittiğiniz takip eden doktorunuz varsa daha iyi ve ayrıntılı bakar
H

Hatice F. ..

30 Eylül 2025 21:20
Teşekkür ederim muhakkak kan değerlerine baktıracağım zaten benimde kan değerlerim hep sorunlu olur
L

Lina ..

30 Eylül 2025 21:29
Benim kızımda 2 yaşında 10kg demiri ve
b12 si düşük 2 kere b12 iğneleri kullandi fayda etmedi bu durum iştahsızlık yapar denildi, ama sürekli demir ilacı veriyorum duzelmiyor demir içeren mercimek haşlama seviyor ve cacık yiyor arada patates kizartmasi başka da gün içinde asla kabul etmiyor aşırı emiyor bırakmak istemiyor ben de cesit cesit şeyler hazırlayıp dökmekten sıkıldım
H

Hatice F. ..

30 Eylül 2025 21:31
Benimki maalesef emmiyorda mamada içmiyor allah yardımcımız olsun bu yemek konusunda sağlık olsun diyorum hep
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

30 Eylül 2025 21:36
Merhaba; bebeğinizin yaşı artık isteklerini net bir şekilde ifade ettiği yaş grubunda..Detaylı anamnez almadan burdan ancak varsayımlarla gidebiliyoruz. Sizin bu duruma çok üzüldüğünüzü biliyorum ancak bazı bebekler bu durumu iletişim haline getirebiliyorlar. Sizden farklı biri yedirmek isterse çoğunlukla yemek miktarlarında artış görünüyor. Desteksiz büyütüyorsanız asla üstüne düşmeyin. Mümkün olduğunca aynı sofraya oturun ona da servis açıp kendi yemesine yardımcı olun ya da o kaşık çatalla yemekle oyalanıyorken sizde bir taraftan yedirmeye çalışın. Yemediği durumlarda yemezse yemeğini kaldırabileceğinizi söyleyin. Yemek yemedi diye süreki kuruyemiş, meyve gibi atıştırmalık vermeyin. Bir süre sadece ana öğün verebilirsiniz. Ayrıca doktorunuzla görüşerek kan tahlili yaptırabilirsiniz, demir gibi bazı vitamin ve mineraller iştahın azalması yönünde etki eder. Yemekte seçiciliği de doktorunuz değerlendirmeli, gerekli görürse terapiye yönlendirmelidir 🌸
H

Hatice F. ..

30 Eylül 2025 21:38
Teşekkür ediyorum yazdıklarınız için hepsini uyguluyoruz 6 aylıktan beri velakin olmuyor en iyisi kan değerlerine baktırmak olacak sanırım
A

Ayşe N. Ç.

30 Eylül 2025 21:50
Lütfen çocuğunuza zorla yemek yedirmeye çalışmayın. Ben de zayıf ve yemeyen bir bebek olduğum için annem zorla yemek yedirirmiş. Bu çocukluğumda da fiziki ve psikolojik baskı olarak devam etti. Okullarımda hep en küçüklerdendim. Ve ben 3 yıl önce stres bozukluğu ile başlayıp tuvaletimi tutamama ile devam eden bir süreç yaşayıp 27 yaşındayken yeme bozukluğu için terapi aldım. Hala zayıfım hala çok yemem ama gayet sağlıklı bir insanım. Zorla yemek yedirmek çocuğunuzu sağlıklı hale getirmeyecek emin olun.
H

Hatice F. ..

30 Eylül 2025 21:56
İnanın çok zor durumdayım resmen tek lokmalayla gün bitiyor ister istemez anne olarak yemesiniistiyorum
L

Lina ..

18 Ekim 2025 00:20
Hatice hanım sizin cook iyi anlıyorum benim kızımda aynı şekilde 5 cesit yemiyor yeni yiyeceklere asla kabul etmiyor, ama b12 ve demiri düşüklüğü olduğu için takviyeler igneler kullandik yukselmiyor hala, 2 yaşında ev yemeği yemez kirlenmiş diyor salçalı yemeklere
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

18 Ekim 2025 09:25
Lina Hanım Merhaba; siz ergoterapistten bir görüş alabilirsiniz🌺

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir