2 Yaş Uyku
87 görüntüleme
S
Simge Y.
7 Eylül 2025 20:18
Merhaba kızım 29 aylık desteksiz uyumaya 4 aydır geçtik. Ama artık yatağa gitmek çok zor . Gündüz uykusunu reddediyor. Her gecede uyku saatinde 1 1buçuk saat odaları geziyor oyuncak oynamak istiyor üstünü giymeyi reddediyor bezini değiştirtmiyor. Yatağa yatmaya ikna etmek bile saatler alıyor. En son bağırış çağırış uyuyor . Neyapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim sorun nedir bilmiyorum
E
Ebru O.
7 Eylül 2025 21:02
Benim oğlum da 23 aylık. Gece uykusuna geçmekte 2 3 gündür sıkıntı yaşıyoruzz normalde hep bebeklikten beri kucağımda uyuyordu artık kg olarak ağırlaştığı için benimde omurilik eğriliğim olduğu için çok kucağa alamıyorum. Ayağımda sallıyordum uyuması için . Normalde 10 10.30 da son mamasını içer uyurdu . 3 gündür uyutmakta zorlanıyorum belki 1 saat sallıyorum uyuması için ninni açıyorum yok bana mısın demiyo odasına yatağına gidiyoruz bıdır Bıdır anlatıyor bir şeyler ve asla uyumuyo anne anne anne diye sürekli çağırıyor . Uyumamız lazım artık diyorum bak gece oldu aY dede geldi iyi geceler diyo felan ninni ye orda devam ediyoruz ama yok sürekli hareket halinde yatakta kendini zıplatıyor falan . Şimdi yanımıza yatağa aldım. Burda uykuya dalsın diye bekliyorum. Odasına götüreceğim. Uyku gerilemesi denen şey mi bu yaşadığımız anlamadım ki çok zorlanıyorum gece uyutmakta

Didem T.
Uyku Danışmanı
7 Eylül 2025 21:14
Merhaba 🌸
29 aylık çocukların kendi isteklerini güçlü bir şekilde ortaya koyduğu bir dönemdesiniz. Bu dönemde uykuya geçişte direnç, pijama giyerken karşı koyma veya odadan çıkma davranışları oldukça sık görülür. Burada önemli olan net ama sakin bir sınır koymak ve tutarlı bir uyku rutini uygulamaktır 🌙✨.
Çocuğunuzun odadan çıkma ve oyun isteği, uyku öncesi enerjisini atamadığını ya da rutinin netleşmediğini gösterebilir. Günlük programı, uyku saatleri ve ritüelleri çocuğunuza özel düzenlenirse bu süreç çok daha kolay hale gelir 💫.
Bu noktada size özel adım adım bir planla yardımcı olabilirim. Samsun’da yüz yüze ya da online uyku danışmanlığı ile süreci birlikte takip edebiliriz 🌿.
Samsunçocukgelişimiveuyku instagram
Sayfamda uykuya geçişle ilgili pek çok paylaşım bulabilirsiniz, dilerseniz onları da inceleyebilirsiniz 💕
29 aylık çocukların kendi isteklerini güçlü bir şekilde ortaya koyduğu bir dönemdesiniz. Bu dönemde uykuya geçişte direnç, pijama giyerken karşı koyma veya odadan çıkma davranışları oldukça sık görülür. Burada önemli olan net ama sakin bir sınır koymak ve tutarlı bir uyku rutini uygulamaktır 🌙✨.
Çocuğunuzun odadan çıkma ve oyun isteği, uyku öncesi enerjisini atamadığını ya da rutinin netleşmediğini gösterebilir. Günlük programı, uyku saatleri ve ritüelleri çocuğunuza özel düzenlenirse bu süreç çok daha kolay hale gelir 💫.
Bu noktada size özel adım adım bir planla yardımcı olabilirim. Samsun’da yüz yüze ya da online uyku danışmanlığı ile süreci birlikte takip edebiliriz 🌿.
Samsunçocukgelişimiveuyku instagram
Sayfamda uykuya geçişle ilgili pek çok paylaşım bulabilirsiniz, dilerseniz onları da inceleyebilirsiniz 💕
H
Hatice A. Ş.
8 Eylül 2025 20:31
Merhabalar benimde kızım 21 aylık geceleri uyandığında yarı uyanık bir hali oluyor gülüyor sanki bişeylere el sallıyor birşeyler görüyor gibi gün içerisinde böyle birşey yok sadece gece derin uykusundan uyandığındaoluyor iki saate yakın uyumaya çalışıyor ama böyle sarhoş gibi bi yatıyor bir kalkıyor acaba bu süreç normal mi?