2 Aylık Uyku Düzeni Oluşturmaya Çalışma
65 görüntüleme
Ö
Özge G. ..
5 Kasım 2025 19:21
Bebeğim 8 haftalık.gece uykusuna belli bir saatte geçmiyor, bazen gece 10 bazen 12
rutin oluşturmak için ne yapabiliriz. Gündüz uyanıklık süresi 1 -1.5 saat degil bazen 2.5 saati buluyor.sabah uyanışı haliyledaha zor ve öğlen 12 ye kadar çok az uyanık kalarak sanki gece uykusuna devam ediyoy
rutin oluşturmak için ne yapabiliriz. Gündüz uyanıklık süresi 1 -1.5 saat degil bazen 2.5 saati buluyor.sabah uyanışı haliyledaha zor ve öğlen 12 ye kadar çok az uyanık kalarak sanki gece uykusuna devam ediyoy
C
Ceren G.
5 Kasım 2025 19:32
2 aylık bir bebeğe uyku eğitimi verilmez ki. Benim o dönemde tek yaptığım gece loş ışıkta, gündüz aydınlık ortamda bakımını falan yapmak oldu
Ö
Özge G. ..
5 Kasım 2025 19:34
Uyku egitiminden bahsetmiyorum, yanlış anlaşılmasın lütfen. Aslındabir ruyin oluşturmak istiyorum, geleceğe yatırım. Ama bunu yaparkennelere dikkat etmeliyim, neler yapabilirim tecrübelerinizi beklerim,saati erken çekmek için vs örneğin
H
Hümeyra T.
5 Kasım 2025 19:43
Uyku eğitimi değil de doktorumun tavsiyesi geceyi ve gündüzü öğretirsem rahat edeceğim idi. Aksam 7den sonra ve 7-9 arası uykuya geçirmiş olmaya çalışın. Bir de aksam ısık açmayın, açsanız da bebeğinizin ışığı görmesin; karanlık olsun ki vücut gece gündüz farkına daha hızlı adapte olsun, özellikle karanlıkla birlikte uyku hormonunda (melatonin) artış geceyi bebeğinizin anlamasını sağlayacaktır. Bir de naçizane tavsiyem bebeğim 4.ayını dolduracak bu ay için bile 1,5-2 saati geçmeyin diyor doktorlar. O yüzden 8 hafta çok kücük 1-1,5 saati geçirmemeye çalısın( uyur uyumaz bilemem sadece biraz düzen için tavsiyem) uyku pencereleri var diyorlar, esner, gözünğ belli bir noktaya odaklanır, kulağını çeker ve tepkisizleşirse uykusu vardır, bazen uykusunu alamaz uyanıp beslenir tekrar uyumak bile isteyebiir her bebek kendine özel bir süreç yasıyor
Ö
Özge G. ..
5 Kasım 2025 19:44
Hümeyra hanım çok teşekkür ederim