2 Aylık Uyku Dertleşmesi
65 görüntüleme
A
Ayşenur T.
15 Ekim 2025 18:06
Merhabalar. Bebeğim tam 2 aylık. Gazlı bir bebek genel olarak sürekli sancıları var. İlk ayın ortalarından bu yana sancısı oldukça bana daha çok yapışıyor ve kucağımdan inmek istemiyor. Bir haftadır artık uyku rutini oluşturmaya ve aynı saatlerde uyutmaya çalışsam da tabi ki başarılı olamıyorum. Şöyle bir döngü oluştu; uyumadan önce ninni dinliyoruz veya ben söylüyorum, bezini değiştiriyorum, karnına masaj ve gazını çıkartmak için hareketler yapıyorum ve sonrasınra memeye alıyorum bebeğim çok yavaş emdiği için haliyle bir süre sonra memede uyuyor. Uyuduğunda memeden çekiyorum kucağımda pişpişliyorus ve yatağana koyuyorum ancak o da ne ben daha yatağına bırakır bırakmaz gözlerini açıyor ve 5 saniyesinde ağlamaya başlıyor. Bu bazen 3 4 kez tekrar edebiliyordu. Ancak bugün artık uyuyamakça kendine parçalar gibi ağlayor. Gece 8’de yatağa geldik dediklerimi yaptık uyumaya başladı 20.40 gibi yatağına yatırdım 2rakika sonra ağlamaya başladı. Beşiğinde bırakıp sallamayı deniyorum önce anvak ağlaması o kadar çok artıyor ki hele bugün canını alıyormuşsun gibi ağladı ve uyku muyku hiçbir şey kalmadı. Temelde yatan huzursuzluğu gazı damla kullanıyoruz onun dışında yapılabilecek bir şey yok biliyorum. Şimdi ben bu çocuğa nasıl bir izlemeliyim ki hem çok ağlamadan hem de emdikten sonra yatağına geçirerek yatırayım
E
Elif U.
15 Ekim 2025 18:17
Derin uykuya geçmeden yatağına geçirmeyi deneyin bi de ben de aynı hatayı yapıyodym iyice dalsın da beşiğe bırakırken utanmasın diye ama dakkasına gözlerini açıyodu. Sonra Osman hocanın bi paylaşımında derin uykuya geçmeden beşiğe alın dediğini gördüm artık öyle yapıyorum. Yani mayışmış halde beşiğe atıp orda sallayıp derin uykuya geçmesini sağlıyorum