2 Aylık Kusma Refleksi Normal mi?

47 görüntüleme
G

Gülnur M. ..

4 Ekim 2025 09:58
Bebeğim 2 aylık ağzıyla öğürür gibi kusma hareketi yapıyor. Ama kusumuyor, Hani kedinin boğazına birşey takılır da kusar gibi yaparya onun gibi düşünün bu normal midir doktora götürelim mi?
Z

Zehra Ç.

4 Ekim 2025 10:11
Benim bebeğimde de olmuştu. Ne olduğunu anlamamıştım gaz damlası yapıyor olarak düşünmüştüm. Sonra dikkatli inceleyince emdiği sütün bir kısmının midesinden geri geldiğini fark ettim. Reflü yani doktora sordum mide kapakları bizimki gibi tam kapalı olmuyor bebeklerin büyüdükçe düzelecektir dedi. Şimdi 3.5 aylık azaldı artık o öğürme yok. Sizde gözlemleyin biraz isterseniz belkide süt geliyordur geri. Gövdesinin üst kısmını yukarda yatırmamız gerekiyormuş.
G

Gülnur M. ..

4 Ekim 2025 10:17
Teşekkürler Zehra Hanım evet kusan bir bebek normalde de ama öğürüp bir şey gelmediği için endişelendim
Z

Zehra Ç.

4 Ekim 2025 10:22
Kusuyorsa ve bu durum reflüden kaynaklıysa ve çok fazla oluyorsa kilo alımını etkileyecek kadar doktorlar ilaç veriyormuş sanırım. Siz en iyisi doktorunuza da danışın 🙏🏻 rica ederim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir