2 Aylık Bebekte Öksürük
36 görüntüleme
L
Liva K.
9 Kasım 2025 10:29
Bebeğim 2 aylık uyurken bile hsfif hafif öksürüyor. Uyanıkken de var ama şiddetli değil. Halsizlik ateş yok. Ama husursuzluk var bir miktar. Öneriniz var mı nasıl geçirebilirim. Odanın nem oranıda yüksek ve çok sık havalanıyor
H
Hümeyra T.
9 Kasım 2025 11:59
Nem oranı 45-60 arası ideali 55, sıcaklık 21-22. Sıcaklık en fazla 24 derece olmalı. Öksürük için ben 2 aylıkken neden öksürüyor acaba diye düşünmüştüm ama tükürük salgılanıyor bebeklerin yutma refleksi tam olarak gelişmediğinden öksürüyordu bebeğim; 4.ayını dolduracak hala öksürüyor. Öksürük bu sebeple mi yoksa gerçekten öksürüyor mu naçizane benim endişem oldu ama sebebi farklı imiş aklınızda olsun böyle bir durum varsa. Öksürük için doktorlar eğer karnını açıp baktığınızda güçlükşe ve derin derin nefes almıyorsa,solunum sıradında kemikleri batıp çıkmıyorsa öksürükten korkmayacağımızı nebulizatörle hava vermemiz gerektiğini söylemişti. Nebulizatöre serumfizyolojik koyarak bebeğin solumasını sağlayın ve gaz çıkarır gibi aşağıdan yukarıya 5 adımda pat pat yapın. Eğer bir şey varsa ciğerinde dağılmasını sağlayacaktır(balgam). İşinize yarar umarım bu bilgiler🌸