2 Aylık Bebek Soğuk Algınlığı
115 görüntüleme
E
Eliff
3 Aralık 2025 18:32
Kızım 2 ay 6 günlük. Ben bir kaç gündür griptim, benden ona bulaştı. Huzursuzluk, hırıltı, burun tıkanıklığı, hapşırık var. Ateş ve nefes almakta zorlık yok. Hırıltı ara ara belli ediyor. Çok zor uyuyor sık sık da uyanıyor. Sağlık ocağına götürdüm boğazları kızarmış ciğerleri temiz dedi. Sık sık ama az emiyor. Emmek için de sürekli uyanınca geri uyutmakta zorlanıyorum çok ağlıyor. Burnuna günde kaç kere serum fizyolojik damlatıp nazal aspiratörle çekmeliyim, evde başka ne yapabilirim? 2 aylık bebekte grip tehlikeli midir çok endişeliyim, ne kdar zamanda toparlar 🥹
N
Nurgül B.
3 Aralık 2025 18:36
Benim bebeğimde öyleydi yeni iyileşti sadece emzirdim,günde 2-3 kere bebeğin ihtiyacına göre serum fizyolojik yaptım odasını biraz sıcak tutmaya çalıştım geçti şükür.Ateş falan yoksa korkmanıza gerek yok yavaş yavaş geçicektir çok geçmiş olsun

Fadile B.
3 Aralık 2025 19:44
Bende yaşadım ve 10 günlük tü bol bol buhar verin burnunu her zaman aç özellikle de emmeden 10 dk önce uykudan önce ve her an emzirmeye çalış
S
Sembo
3 Aralık 2025 19:59
Bizde geçirmiştik ama bizim öksürükte eşlik ediyordu yanlış doktor yüzünde 2 aylıkken bebeğim gereksiz antibiyotik aldı enfeksiyon olmamasına rağmen sürekli ilaçlı buhar tedavisi ve serum fizyolojik ile 1 hafta içinde atlatmıştık ama şimdiki aklım olsa doktora uymazdım evde atlatırdım sadece serum ile burnu açın nebülaztörle buhar verin aynı serum suyuyla. Bol bol emzirin başka tedaviye gerek yok enfeksiyon yoksa sıkıntı etmeyin sadece eğer hızlı nefes alıp verirse acile gidin beklemeden
G
Gözde K.
3 Aralık 2025 20:03
Merhaba geçmiş olsun yavrunuza. Bizde bugün aynı şikayetlerle doktora gittik. Serum fizyolojik ile burun açmanın bir sınırı yok, her tıkandığında açabilirsiniz. Nazalnem diye nem koruyucu bir burun damlası önerdi doktor bize gerçekten işe yaradı. Ateş olması durumunda da calpol kullanabileceğimizi söyledi. Nebülizatörünüz varsa da bol bol buhar verirseniz çabuk toparlar inşallah