2 Aylık Bebek Kilo Alamama
262 görüntüleme
A
Aysun E. Ö.
17 Temmuz 2025 20:25
Merhaba bebeğim 2 aylık. Doğum kilosu 2400gr Bugün ölçüm için ASM’ye gittik. En son 1 ay önce yapılan ölçümlerde kilo 4900, boy 51,5 ve baş çevresi 36 cm şeklindeydi. Bugün yapılan ölçümde kilo; 5.00 kg , boy: 55.6cm ve baş çevresi:38 cm şeklinde ölçüldü. Kilo alımı olmadığı için2 hafta sonra tekrar ölçüme çağrıldık. Yani bebeğim 1 ayda hiç kilo almamış görünüyor. Anne sütü yeni almaya başladı fakat mama da veriyorum. Son 2 haftadır aşırı sıcaklar yüzünden yemesinde değişiklik oldu daha az yiyor, (90cc yiyordu şuan 50-60cc+meme) meme en fazla 5dk emiyor. Ve çok terliyor. Kilo alamaması ile ilgili endişelenmeli miyim? Be yapmalıyım ne önerirsiniz?
N
Nur S. B.
17 Temmuz 2025 21:02
Sütünüzü yağlandırmanızı öneririm. Ben günlük içtiğim sıcak içeceklerden birine 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı katıyorum

Ozlem S. Ş.
17 Temmuz 2025 21:24
Bu konuda osman hocanın son canlı yayını izlemenizi tavsiye ederim. Muhtemelen bebeğiniz ilk ayda zaten güçlü kilo aldığı için sonradan yavaşlamış kilo alımı. Gelişimde böylr durumlar olabiliyormuş endişe etmeyin

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
18 Temmuz 2025 07:44
Bebeğinizin doğum kilosunu yazmamışsınız fakat 2 aylık bebekte 5000gr gayet iyi bir kilo. Kilo alımı değerlendirilirken sadece o ay bazında bakılmamalı doğum kilosu/persentili ile uyumlumu bir önceki ay ne kadar almış bunlar önemli. Önce meme sonra mama olarak ilerleyin. Günlük 4-5 idrarlı bezin altına düşmedikçe endişelenmeyin doyuyordur.
A
Aysun E. Ö.
18 Temmuz 2025 11:00
Bebeğimin doğum kilosu 2400 gr. İlk ay 4900gr oldu. Yani 1 ayın sonunda 2500 gr almıştı. Şuan günde 5-6 kez idrarlı bez değişiyor. Önce meme veriyorum 5 dk bazen maksimum 10 dk emiyor sonra mama veriyorum.

Ümran A.
18 Temmuz 2025 11:14
İlk ay kilo alımı çok çok iyi maşallah bebişinizin genel olarak aylara bakılmalıntek bir ay baz alınmamalı
B
Berna S. M.
18 Temmuz 2025 14:12
Merhaba ben eczacıyım, benim bebeğim de başlarda çok güzel kilo alıp çok iyi süt içerken gittikçe daha az içmeye başladı. Hep sağarak verdim hiç emmedi. Sonra biberonların meme reddini önlemek için az akışlı olduğunu ve emerken yorulduğunu sıkıldığını fark ettim. Ucuna steril enjektörle çokça delik açtım ve bebeğim birden iki katı yemeye başladı ve kilosu da düzeldi. Böyle geçen bir aya üzüldüm. Halihazırda bebeği meme almayan ve içtiği mama süt miktarı azalan anneler bu yöntemi mutlaka deneyin. Şuan 4 aylık tekrar azaldı gibi hissettim enjektörle 10 delik daha açtım ve yine düzeldi

Ayça K. A.
Hemşire
19 Temmuz 2025 16:13
Bebeğinizin doğum kilosuna göre ilerlemesi iyi görünüyor sıcak havalarda mama konusu bazen sıkıntı olabiliyor. Çişli bez sayısı istediğimiz sayıda biberonun emziği ayına göre uygun mu kontrol etmenizi öneririm. 2 aylık bebek için 60 cc üzerine meme emmesi gayet yeterli gibi görünüyor acıktıkça sık aralıklarla verebilirisiniz kilo almaması ile ilgili şu aşamada sizi endişelendirecek bir durum yok gibi görünüyor