2 Aylık Bebek Hırıltılı Nefes Alma ve Öksürük Lütfen Yazın

68 görüntüleme
S

Selvi A.

17 Ekim 2025 13:12
Bebeğim 2 aylık serum fizyolojik ile burun temizliği zaten yaptım hırıltılı nefes devam edince (2gun) bugün sağlık ocağına götürdüm aile hekimimiz parol şurup ateşi çıkarsa diye öksürük hırıltı için de klamer diye bi ilaç yazdı bebeğime 2cc serum fizyolojiği nebulizatör ile hava olarak verdim. İlaç kullanmaya çoksa gönlüm razı değil klamer hakkında kullananlar yazarsa çok sevinirim ve bebeğe serum fizyolojik ile hava günde kaç kere ve kaç cc şeklinde verilir bunu da yazarsanız sevinirim yeni 2aylık oldu
İ

İrem N. E.

17 Ekim 2025 13:59
Bende bebeğim doğduğunda beri serum fizyolojik kullanıyorum burnu sürekli hırıltılı şu an 5 aylık, bana 4 ml her iki deliğe 2ml olacak şekilde demişlerdi o şekilde uyguladım hep,şırınganızı düz değilde sinüslerine doğru çapraz olması gerekiyormuş. Ben 4. Ayından sonra 2.5 2.5 yapmaya başladım. Eğer ateş yoksa bence ilaç vermeyin. Bizde öksürük yaşadık hiç ilaç vermedim kendi kendine geriledi. Burda en önemlisi ateş diye söylüyor Osman hoca hep. O yüzden gözlemle kalın bol bol yıkayın burnunu
S

Selvi A.

17 Ekim 2025 20:49
Çok teşekkür ederim
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

17 Ekim 2025 20:57
Burnunu yenidoğandan itibaren 3 cc ile yıkayabilirisiniz sağa 3 sola 3 olarak.nebulixatör ile de Java uygulamasını günde 4-5 defa yapabilirsiniz hekiminizin yazdığı ilacı kullanmanızı da tavsiye ederim. Antibiyotik yazdığına göre bir enfeksiyon görmüş olmalı.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir