2 Aylık Bebek Burun Tıkanıklıgı

149 görüntüleme
E

Eb

30 Eylül 2025 14:58
Merhaba bebeğim 2 aylık 3-4 gün önce geniz akıntısı burunda hafıf tıkanıklık var çok nadir gıcık seklınde öksürüğü var . Hastalık mı bılemedım ateş yok anne sütü güzel emıyor çiş kaka hersey normal ne yapabilirim ? Serum fızyolojık kullanıyorum .
Fatma T. .

Fatma T. ..

Uzm. Hemşire

30 Eylül 2025 15:00
Merhaba ateşi yoksa halsiz değilse besleniyorsa hastalık olarak değerlendirmenize gerek yok ama bebeğiniz çokkucul o yüzden yakın takip edin . Burnunu açmaya hep açık tutmaya özen gösterin hangi durumlarda doktora götürmeniz gerektiğine Instagram sayfamdan bakarsanız belki yardımcı olur https://www.instagram.com/uzman_pediatri_hemsiresi?igsh=ZG1idXU5dTI2emc=
E

Eb

30 Eylül 2025 15:01
Tamam çok teşekkürler her an takıp edıyorum 3-4 gündür böyle ingilterede yaşıyoruz doktor yüzü görmek çok zor ne yazıkkı
Şeyma A.

Şeyma A.

30 Eylül 2025 22:15
Merhaba hemşire hanım doğru söylemiş fakat istisnai durumlar olabiliyor yakın takip çok önemli. Biz 1 buçuk aylıkken burnu çok sık tıkanıyor ve çok nadir öksürük var hasta mı değil mi diye doktora götürdüğümüzde doktorumuzun dikkati sayesinde influenza atlattık. Bizde de ateş yoktu beslenmesi iyiydi gayet hareketliydi. Tek belirti sık burun tıkanması ve çoknadir günde bir iki kez hafif öksürüktü. Doktorumuz solunumunu kontrol etti ve sınırda veya hızlı olduğunu gördü daha sonra gözlem altında tutuldu ve test yapılınca influenza olduğumuz ortaya çıktı. O yüzden yakın takip etmeniz önemli.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

30 Eylül 2025 22:31
Ortam nemine dikkat edin. Kuru olmasın. Burnunu %9 izotonikle yıkayıp aspiratörle çekin. Öksürük muhtemel geniz akıntısı kaynaklı. Ateş olur veya nefes alışverişi hızlanır ya da mama yemeyi keserse acilen hekime başvurun
E

Eb

6 Ekim 2025 19:18
Çok teşekkür ederım dediğiniz gibi yaptım gectı çok şükür burun akıntısı da ☺️ mevsim gecısınden dolayı bızdende gecmıs olabilir abisi de kreşe gıdıyor dıkkat etmek lazım bu mevsımlerde

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir