2 Ay Uyku

195 görüntüleme
Z

Zehra Ç.

8 Ağustos 2025 17:49
Bebeğim doğduğu zamanda uyumuyordu yavaş yavaş düzelir diye düşünüyordum. Yok daha da kötü oluyor gün geçtikçe. Memede 10 dk uyuyor sonra 3,4 saat uyanık. Oda sıcaklığını ayarlıyorum rahar giydiriyorum. Gazını çıkartıyorum altı temiz daha ne yapmam gerekiyor asla bulamadım çaresini. Gözleri dalıyor esniyor ama direniyor uyumuyor öylece etrafı izlemek istiyor sonra sıkılıyor kucakta dolaşmak istiyor saatlerce uyumuyor. Bu küçük bebekler gün içerisinde şu kadar saat uyur bu kadar uyanık kalır hesapları bize hiç uymadı.. ne yapacağımı şaşırdım minicik beden nasıl saatlerce uyumadan duruyor. Parkenin çıt sesine o gözleri hiç uyumamış gibi açılıyor. Yardım edin uyuyan bebeği olan anneler ne yapıyorsunuz allah için.
Fadile B.

Fadile B.

8 Ağustos 2025 17:59
Eğer evde tek bebekse ev sessizde sessizliğe alışmıştır burda tv den güzel kanallar bul örnk diyanet çoçuk TRT çoçuk vb istersen dua kanalları onları bebek uyurken önce kısık sesle sonra da normal sesle aç öyle sese alışıyor uyanmıyor
S

Selin E.

8 Ağustos 2025 18:32
Memede uyumasına izin vermeyerek başlayın. Çünkü size kısa gelen süreler onun için bir kısa uyku döngüsü olabiliyor. Bir de sessiz ortamda uyursa çıt sesine uyanır, sesli ortamda uyursa uyanmaz. Dışarıda gürültüde bebek arabasında uyuyan çocukları düşünün. Bir de rutin önemli. Uyumadan önce ışıkları kısmak, ortam sıcaklığını dengelemek, ılık banyo, masaj, hafif bir ninni daha kolay uykuya geçmesini sağlar.
R

Rabis C.

12 Ağustos 2025 11:48
Aynı durumdan muzdaribim. Gündüz uykusu yok denecek kadar az. Seste de uyutuyorum aynı sessizde uyutuyorum aynı
M

Melis A.

12 Ağustos 2025 12:10
Bende aynı problemleri yaşadım her yolu denedim uyutmak için bir uyku eğitmenine sordum el ayak kontrolü olmadığı için kendini uyandırıyor olabileceğini söyledi yüz üstü aktivite yaptırarak vs el ayak enerjisini atmasını sağlayabilirsiniz dedi hala zor uyuyor ama 3buçuk aylık oldu önceden 10 dk uyurdu şimdi en azından yarım saat uyuyor
Ö

Özge K.

14 Ağustos 2025 07:22
Benimde şuan bebeğim 2 aylık kendim bakıyordum önce dğzen oturamamıştık daha dediğiniz gibi tüm gün bike uyanık kaldığı oluyordu neredeyse ama bebekler için düzen ve rutin gerçkten öenmlidir bide bebeğinizi gözlemleyin nasıl uyuyorsa uykuya geçişi rahatsa öyle yapın biz sünnet olduk kaynanam 2 hafta bizde kaldı ve sürekli rutin oluşturduk birlikte uyanır mamasını yer bir saat uyanık kalır esnediğini gördüğümüzde hemen uykuya geçiş biz ayakta sallayarak uykuya geçişi kolayştırdık tabiki öncesi hep kundak yapılıyor sonra gündüz olduğu için gözüne şapkasını çekip ayakta sallayarak uyutuyoruz başları biraz mızırdanıyordu fakat sonraları alıştı uykusu geldğinde şimdi kundaklayıp şapkasını çekince hemen susuyor resmen evet uyuyorum sakinliği oluyor tabi birde piş piş sesi inanılmaz rahatlatıyor onu ve uykuya geçiş kolaylaşıyoruz istikrarlı devam ederseniz böyle her uykudan uyandıktan sonra 1 saat uyanık kalmasına bence sizin bebeğiniz de alışacaktır umarım işinize yarar birde mutlaka akşamları yatmadan önce her gn bir duş eminim çok işinize yaracaktır gece uykuları da düzene girecektir
C

Ceren ..

16 Ağustos 2025 10:42
kızım iki aylık gündüz tek uyku yapıyor hala uyku düzeni yok saatlerce uyanık kalıyor çarşafta sallayarak uyutuyoruz ya da kucakta uyutmaya çalışıyorum onda da emmek istiyor kafasını memeye doğru çeviriyor evde yalnız kaldığım için portatif beşik aldık sürekli birini bulup sallayamacağım içine koyar koymaz ağlıyor beşik çarşaf gibi sarmadığı için korkuyo galiba emzik almıyor bebek arabasında ve araçta uyumuyo ne yapacağımızı şaşırdık
Yasemin A. .

Yasemin A. ..

16 Ağustos 2025 18:05
Bebekler doğduktan sonraki ilk 3 ay 4.trimester olan dönemi yaşarlar. Bu da ilk 3 ay kendilerini annelerin hala karnında hissederler.Bazı bebekler özellikle daha hassas oluyor bu dönemde. Bir ay sonra yavaş yavaş uykuları düzene girecektir. Sadece uyku aralıklarına dikkat etmeniz gerekir bu süreçte. ÖRN: bebeğiniz 2-3 aylık bebeklerinin max uyanik kalabileceği süre 60-80 dk .Bunu da şöyle düşünün ilk sabah uykusuna 45 dk uyanık kaldıktan sonra uyutmaya çalışın. Bebeklerde 5 dk bile çok önemlidir..Her uyanmadan sonra eğer ki 45 dk daha az uyuduysa bu uyanıklık süresini öne çekmeniz gerekir .ÖRN.30 dk uyudu ve uyandı. O zman 30 dk sonra tekrardan uyutmaya çalışın. Daha fazla yardımcı olmak isterim. @yaseminaydinuyku (Hamile Bebek uyku danışmanlığı) sayfamdan yazarsanız.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir