2. Ay Aşıları ve Yan Etki
394 görüntüleme
B
Bihter G.
17 Haziran 2025 20:25
Merhaba, bugün verem hariç 2. Ay aşılarını olduk ek olarak bir de rotarix damla aşı yapıldı. Verem için sağlık ocağından haber bekliyoruz. Aşıdan sonra halsizlik başladı ve birkaç saat sonra aşırı ağlama oldu. Ağlaması tam bitiyor birden sıçrayıp tekrar ağlıyor bu yaklaşık 40 dk devam etti. Şimdi ağlama yok ama o sıçrama devam ediyor moro refleksi gibi aynı. Bitkin hep uykulu ama emmede bir sıkıntı yok.. ateş 36,9-37,4 arası gidip geliyor
Böyle bir şey yaşayan var mı?
Doktor ağrısı olduğundandır dedi ama insanın içi hiç rahat etmiyor böyle görünce çok üzülüyorum :(
Böyle bir şey yaşayan var mı?
Doktor ağrısı olduğundandır dedi ama insanın içi hiç rahat etmiyor böyle görünce çok üzülüyorum :(
S
Selcan A.
17 Haziran 2025 20:26
Verem asisi bu tarz etkiler yapablr uc gun yikanmamasi gerekir
B
Bihter G.
17 Haziran 2025 20:28
Verem aşısı olmadı henüz sağlık ocağından haber bekliyoruz..
B
Büşra A.
17 Haziran 2025 20:31
Kolunu yarım kundak yapın sıçradıkça canı yanıyor benim kızımda da aynısı oldu kollarını hareket ettirmemesi için ana kucağında örtü ile bağladım kol diz kısmından öyle rahatlamıştı
B
Bihter G.
17 Haziran 2025 20:34
Sizde de moro refleksi gibi sıçrama mı oluyordu? Kundak yapacağım ama acaba ateşi çıkar mı diye endişe ettim
Y
Yasemin İ. K.
17 Haziran 2025 21:17
Benim kızım da yeni oldu 2 aylık aşılarını, 38.5a kadar çıktı ateşi ve aşırı huzursuzdu, sıçramaları da vardı. Verem aşısı da olduğu için banyo yasak bu yüzden Mecburen calpol verdim üç kez. 2 gün sürdü aşının etkisi. Sadece bezi ile ince bir müslinle kundak yaparak uyuttum. Sıçramaları azaltıyor
R
Rabia Ç.
18 Haziran 2025 01:01
Geçmiş olsun. Benim kızımda 3 gün sürdü korkarak uyanmaları huzursuzluk sızlanarak ağlama 3 günden sonra geçti ama uyku hali uykuya düşkünlük iştahsızlık 2 hafta sürdü sonra normale döndü . Ateşi 37,5 üstüne çıkmadı uyanıkken ıslak pamukla hafif tampon yapmıştım ellerine alnına 2 gün. bol bol emzirmeye çalışın teklif edin sürekli. Kucağınızda rahatlar kokunuzda.
B
Büşra A.
18 Haziran 2025 05:00
Evet bizde de sıçramalar aşıdan sonra arttı sıçrayıp kolunu kaldırdığı için muhtemelen acıdan ağlıyor
B
Bihter G.
18 Haziran 2025 05:11
Ama biz sadece bacaktan aşı olduk verem için daha aramadılar yaptıramadık
Z
Zeynep ..
18 Haziran 2025 07:10
Ateş düşürücüyü ateş çıkınca mı vermeliyim yoksa ateşten çıkmadan önce vereyim mi
Y
Yasemin İ. K.
18 Haziran 2025 07:22
Zeynep Hanım ateş olmadan vermek bebeğinize gereksiz ilaç yükü bence. Tabi hasta ise aşırı huzursuz ise calpol verilebilir ama bahsettiğiniz durum aşı öncesi ateş düşürücü vermek ise hiçbir doktor önermiyor.
B
Bihter G.
18 Haziran 2025 07:24
Zeynep Hanım, dün doktor çok huzursuzsa ağlıyor sıçrıyorsa ağrısı olduğundandır calpol ya da fitil verebilirsin dedi ama bunlar yoksa ateş 38,5 olmadan calpole gerek yok dedi. İsterseniz kendi doktorunuza danışın
M
Melis Ö.
22 Haziran 2025 11:04
Benim oğlum da 2 hafta önce 2.ay aşılarını oldu. Ateşi çok yüksek olmamakla birlikte bu durum 72 saati geçerek seyretti. Asla aşı karşıtı bir insan olmadım fakat garip olan şey aşı sonrası iki kolunun dış tarafında atopik dermatit (egzama) gelişti. Rastlantı mı yoksa aşının yan etkisi mi bilemiyorum. Ben de covid aşımı olduğum gün rosa döküntüleri oluşmuştu. Umarım diğer aşılarda böyle veya daha kötü yan etkiler görmeyiz. Endişeliyim açıkçası.
G
Gülşen A.
22 Haziran 2025 12:28
Melis Hanım merhaba, sizde egzama dışında bir reaksiyon oldu mu yani egzama ve sıçramalar mı oldu?
M
Melis Ö.
23 Haziran 2025 20:01
Gülşen Hanım Merhaba, Egzama dışında biraz huzursuzluğu vardı. Ateşi hep 37.5-37.8 civarıydı. 4. gün ateşi düştü. Uykusunda veya yemesinde bir sorun yoktu. Bunun dışında moro refleksinde (sıçrama) bir artış olmadı.
G
Gülşen A.
24 Haziran 2025 04:04
Melis hanım Mesajınızın devamını göremiyorum