1.ay Gece Uykusuzluğu

96 görüntüleme
H

Hazel G. ..

10 Ekim 2025 05:50
35günlük. doğum kilosu 2549, 1.ay kilosu 3570. İlk iki hafta mama ağırlıklı süt destekli besleme, 3 ve 4.hafta süt ağırlıklı mama destekli besleme (mama en çok günlük 60ml). 5.hafta sadece süt ile besleme. 2-3gündür akşamüstü başlayıp gece devam eden susmayan ağlamaları var, susup kucağımda uykuya dalıp yatağına yatırdığımız an çığlık kıyamet ağlıyor. Altı temiz, emzirdim, gazını çıkardı, ama sonuç değişmedi.
S

Saziye G.

10 Ekim 2025 06:35
Gazı vardır bu zamanlarda yoksa ağlamaz
A

Ayşegül Ü.

10 Ekim 2025 06:41
Gazı devam ediyor olabilir, maalesef tek bir gazla bitmiyor, alttan gaz t sancısı çekiyor olabilir, doktorunuza gittiğinizde o karnını elleyip anlıyor zaten, çoğu bebekte bu dönemde gaz sancısı oluyor.
H

Hazel G. ..

11 Ekim 2025 04:54
Kolaylaştırıcı ne yapabilirim
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

13 Ekim 2025 05:58
Merhabalar Bu durum, gelişimsel olarak normaldir ve genellikle akşam saatlerinde, günün birikmiş yorgunluğu veya sinir sisteminin aşırı uyarılması nedeniyle ortaya çıkar. Kucakta susması, sizin teninizin ve hareketinizin ona güvenlik ve regülasyon (düzenleme) sağladığını gösterir. Yatağa konduğunda uyanması ise uyku döngüsü geçişinde dış desteğe (sallama, temas) olan yoğun ihtiyacından kaynaklanır. Bu huzursuzluk dönemini atlatmak için "5 S" yöntemine odaklanmanızı öneririm. Ağlama başladığında bebeğinizi sıkıca sarmalayın , ritmik ve güçlü bir şşşş sesi ile anne karnı seslerini taklit edin, onu hafifçe sallayın (swinging), yan ya da yüzüstü tutun ( sadece kucakta bu pozisyonda güvenlidir), ve emme refleksini tatmin edin (süt/emzik). Ayrıca, akşamüstü bu huzursuzluk başlamadan hemen önce, gün içinde sessiz, loş bir ortamda dinlenmeye teşvik ederek aşırı uyarılmayı önleyebilirsiniz. Unutmayınız ki, bu dönem geçicidir ve bebeğinizin sinir sistemi olgunlaştıkça kendiliğinden düzelecektir. 🌼
R

Rabia M.

13 Ekim 2025 06:04
Benim kızımda aynıydı saç kurutma makinasını ılık modda açıp kıyafetlerinin üzerinden tutup masaj yapıyordum uykuya dalıyordu Çok faydasını gördüm karnını ısıtmanın

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir