18 Aylık Bebek Sayı Sayabilir mi

115 görüntüleme
E

Elif E. Ş. ..

17 Ekim 2025 20:10
Kızım 18 aylık. Bugün birden parmaklarını sayarak 3-4-5-6-9-10 dedi şok geçirdim. Böyle bir şey olabilir mi
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

19 Ekim 2025 13:54
Elif hanım merhaba. Eğer çevresinden, sizden sayılarla ilgili şeyler duyuyorsa ve bunun sürekliliği varsa bu tarz bir durumla erken dönemde karşılaşabiliriz, tipik gelişimde sayı saymanın 4 yaş civarında geliştiğini görmekteyiz. ✨
E

Elif E. Ş. ..

19 Ekim 2025 13:57
@Merve Kılıç Merhaba Merve hanım. Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Çok fazla sayıları göstermediğimiz için çok şaşırdım aslında. Babası Türkçe en fazla 5 ben ingilizce en fazla 3 e kadar sayarım o da çok sık değil. Nasıl nereden duyup saydı şaşkınım. Tesadüf mü geldi ya da bir kere duyup ezberleme mi yaptı anlayamadım ☺️Ama sık duysa bile normalde sayma yaşı 4 müdür yani
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

19 Ekim 2025 14:02
Evet normal şartlarda 4 yaş civarında beklediğimiz bir beceri. Eğer ekran izliyorsa oradaki videolardan da duymuş olabilir fakat şunu belirtmekte fayda var, 0-2 yaşta ekran hiç önermiyorum çünkü dil gelişiminin en hızlı olduğu dönem bu dönemler oluyor. Eğer mecbur kalıyorsanız dahi ekranı etkileşimli hale getirmek çok çok önemli. Konuyla alakalı videomu aşağıya ekliyorum. ✨

https://www.instagram.com/reel/DN_GTbmjF69/?igsh=MTd4M3gwNjU1NGVtNw==
E

Elif E. Ş. ..

19 Ekim 2025 14:30
@Merve Kılıç Ekran hiç vermiyoruz hatta evimizden televizyonu kaldırdık Merve hanım. Videonuzu izleyeceğim teşekkür ederim ☺️
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

19 Ekim 2025 14:39
@Elif Erdoğan Şahlar harikasınız çünkü ekran masum gözükse de fazlasıyla zararlı olabiliyor. Her aileden görmeyi beklediğim bir tutum, tebrik ederim, çocuğunuz için yapabileceğiniz en güzel şeylerden biri benim gözümde. 🌸
E

Elif E. Ş. ..

19 Ekim 2025 14:41
@Merve Kılıç Çok teşekkür ederiz Merve Hanım ☺️👏🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir