16 Aylık Bebeğimin Neredeyse Hic Kelimesi Yok.

139 görüntüleme
E

Eda E. ..

17 Eylül 2025 09:40
Merhaba iyi gunler dilerim oncelikle. 16 aylık bir oğlum var basit komutlari yerine getirir. Ornegin babana bunu ver dedigim elindekini verir ananeye dedeye ver bana getir gibi komutlari anlar yapar. Kuşlar nerde dedigimde gokyuzune bakar, ay dede nerde dedigimde bakar. Telefonu alip kulagina koyar, alkis baybay yapar öpucuk atar yaptigi seyler genelde bunlar. Kelime kartlari var dondurma hangisi dedigimde dondurmaya bakar yani bilir. Ama konusma konusunda maalesef geride. Soyledigi duzenli olarak sadece meme top mama o kadar. Bazen babildama gibi de baba diyo. Möö diyodu bi ara bi sure sonra tanisa bile kelime olarak möö demedi. Oglumun genel gelisimi bu sekilde bu arada maslesef ekran da var altini asla degistiremedigim iicn mecbur kalarak altini degistirirken veriyorum. Sonra elinden aliyorum. Uzun oldu kusura bakmayin
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

17 Eylül 2025 09:59
Eda hanım merhaba. 12-15 ay döneminde çocukların ilk sözcüklerini üretmesini bekleriz. Toplamda 3-10 sözcük üretmeleri bu süreç için yeterlidir. 18-24 ay civarında kelime sayısının artarak 50-362 gibi değerleri bulmasını bekleriz. Bu noktada çocuğunuzun konuşması için geride demek çok da doğru bir yaklaşım olmaz. Bu süreçte ekran verdiğiniz zamanlar müzik açıp siz de eşlik ederseniz etkileşimli hale getirmiş ve dil gelişimini olumsuz etkilememiş olursunuz. Çocuğunuzun dil gelişimini düzenli olarak desteklemeniz bu zamanlarda önem taşımaktadır. Konuyla alakalı videolarıma göz atabilirsiniz. ✨

https://www.instagram.com/reel/DOYCk4kDHjZ/?igsh=MWtiYTJxMm90czJzYQ==

E

Eda E. ..

17 Eylül 2025 21:01
Endişeleneceğim bir durum yok yani degil mi? Videolarinizi mutlaka izleyeceğim. Uzmanından bunlari duymak içimi çok rahatlattı. Cok saolun teşekkür ederim 🌸
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

18 Eylül 2025 21:35
‘Çocuğunuzun Dil ve Konuşma Terapisti Olun’ videomu izlemenizi ve çocuğunuzun sözcük sayısını orada anlattığım şekilde hesaplamanızı öneririm. Eğer bunun sonucunda hala 3-10 sözcüğü yoksa ancak bu durumda bir dil gecikmesinden bahsediyor olabiliriz. Şu an için bana böyle bir durumu düşündürmedi. ✨
E

Eda E. ..

19 Eylül 2025 09:24
Anladim cok saolun bahsettginiz videolardan ilkini izledim devamını da izleyeceğim mutlaka. Cok tesekkur ederim saolun 🌸☺️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir