15 Aylık Gece Aralıksız Uyuyamama

67 görüntüleme
Y

Yağmur .. ..

8 Ekim 2025 05:11
15 aylık bebeğim her gece aynı saatlerde uyanıyor. Odasını yeni ayırdım, gece beslenmesi yok, oda sıcaklığı iyi, iki uyku yapıyordu teke düştü, başka nasıl bir sebebi olabilir aralıksız uyumamasının? Gece en az 1-2 kez uyanıyor su veriyorum bazen hemen bazen de biraz hafifçe beşiği salladıktan sonra geri uyuyor bazen de hiç uyuyamıyor yanıma alıyorum.
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

8 Ekim 2025 05:39
Merhaba 🌼 bebeğinizin aynı saatte tekrar eden uyanmaları, büyük olasılıkla uyku döngüleri arasındaki geçişte dış yardıma ihtiyaç duymasından kaynaklanmaktadır. Odanın yeni ayrılması, bebeğinize ayrılık kaygısı yaşatmış ve bu kaygıyı gidermek için size yönelik bir güvence arayışı geliştirmiştir. Sallama veya yanınıza alma gibi alışkanlıklar, bu saatlerde uyanıp uyumayı bu yardıma bağlamasına neden olur. Gece uyanmalarında su vermek veya sallamak yerine, odaya girip kısa bir dokunuşla veya sözlü güvenceyle bebeğinizi yatağında bırakınız. Beşiği sallama ve yanınıza alma yöntemlerini kademeli olarak bırakarak, yatağın güvenli bir uyku alanı olduğunu pekiştirin. Yeni oda düzenine alışması için gündüzleri bu odada daha çok vakit geçirerek güven duygusunu artırabilir ve rutininizin tutarlılığını koruyarak bu geçişi kolaylaştırabilirsiniz.
Y

Yağmur .. ..

8 Ekim 2025 10:36
Çok teşekkürler Fatma hanım deneyeceğim 🙏

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir