15 Ay Uyku Gerilemesi

73 görüntüleme
D

Dicle O.

29 Haziran 2025 10:20
Merhaba, bebeğim 14 ay 6 günlük. Son bir haftadır özellikle sabah 5.30 6 da uyanıyo. Gece sürekli hareketli ya da ara ağlamalarla geçiyo. Gündüz uykuları da kısaldı. Önceden böyle değildik, tam tek uykuya düştük derken güne 6 da başlayınca ve öğlen uykusunu kısacık yapınca mecbur iki uykudan devam etmemiz gerekiyo ama bu defa da gece uykusu geç saatlere kaymış oluyo. Atak ya da dönemsel bişey mi ? Benzer durumlar yaşadınız mı bu aylarda ?
Y

Yasemin İ. K.

29 Haziran 2025 10:44
Mecburen erken de kalksa bir gün sadece tek uyku yaptırıp akşam en geç 20:00-20:30 gibi uyutursanız sorun çözülür. Benzer bir durumu bebeğim 11 aylıkken yaşamaya başlamıştık biz. Gece kalkıp oyun oynuyordu veya sizinki gibi erken uyanıyordu
D

Dicle O.

29 Haziran 2025 10:50
Aslında en geç 9-9.30 da uyuyo. İki uykuya döndüğü için çok geç saate kalmasın diye arabada yarım saat 20 dk uyutuyorum mecburen. Diğer türlü 1 de uyanıyo öğlen akşama kadar dayanması mümkün değil çünkü. Öyle olursa bu defa gece uykusuna geçmekte zorlanıyo yorgunluktan. Ya bu konuda bu kadar sorun yaşayacağımı tahmin etmezdim :) ama sizin önerinizi de denicem mutlaka çünkü deneye yanıla oluyo bu tarz şeyler ve her çok çocuk asla aynı olmuyo. Çok teşekkürler 🌸
Y

Yasemin İ. K.

29 Haziran 2025 10:53
Kesinlikle her bebek farklı haklısınız. Ben bir gün tek uyku yaptırarak çözmüştüm olayı ama cidden bebek çok zorlanıyor. Uyumak istiyor huzursuz oluyor. Akşam 19:30 gibi yatırırsınız hiç dayanamazsa eğer. Benim bunu denediğim zamanlar kış aylarıydı hava erken kararıyordu çünkü. Şu an yaz ve geç kararıyor. Gerçekten geçiş dönemleri çok zor olabiliyor 🙂 kolaylıklar dilerim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir