15 Ay Gelişimi
61 görüntüleme
Z
Zeynep ..
17 Eylül 2025 09:33
Bebeğim 15 aylık göz teması cok iyi sosyal mutlu neseli bir bebek . ismine dönüp bakıyor icerden seslenınce yanıma geliyor. Gel fıs fıs kayıkcı oynayalım dediğimde ellerini bana uzatıp oyunu baslatıyor. Yeni ba ba seklınde baba demeye basladı . Eliyle isaret ederek 3 kere gel gel gel diyor. Onun dısında kelimesi yok ama kendı dilinde sürekli konusan eline kitap alınca agu gugu konusan bir bebek.
Ama by by yapmıyor. Tak cıkar oyunları yapmıyor istemıyor. Ve heycanlanıp mutlu olunca ayak cırpıyor. Eliyle isaret edip biseyler göstermiyor. Ayına göre gelişimini merak edıyorum.
Ama by by yapmıyor. Tak cıkar oyunları yapmıyor istemıyor. Ve heycanlanıp mutlu olunca ayak cırpıyor. Eliyle isaret edip biseyler göstermiyor. Ayına göre gelişimini merak edıyorum.

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
18 Eylül 2025 09:27
Merhaba 🌼 Kendisinin sosyal, mutlu bir bebek olması, göz teması kurması ve sizinle etkileşime girmesi en önemli gelişim göstergeleridir. Heyecanlandığında ayak çırpması normal bir durumdur ve genellikle duygularını ifade etme biçimidir.
-Gelişimsel becerileri öğretmeye çalışmak yerine günlük akış içinde oyunla modelleyin. Örneğin, 'bay bay' yaparken siz de onun elini tutarak yapabilirsiniz. En önemlisi, bebeğinizin genel gelişimine odaklanın; her çocuk kendi hızında ilerler.
-Gelişimsel becerileri öğretmeye çalışmak yerine günlük akış içinde oyunla modelleyin. Örneğin, 'bay bay' yaparken siz de onun elini tutarak yapabilirsiniz. En önemlisi, bebeğinizin genel gelişimine odaklanın; her çocuk kendi hızında ilerler.