14 Aylık Bebek Oyun Aktivite
98 görüntüleme

Gülcan A.
1 Ekim 2025 18:46
Merhaba, 14 aylık bebeğim var. Evde keyifli eğlenceliye pratik etkinlik önerileri alabilir miyim

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
2 Ekim 2025 12:05
Merhabalar 🌼 İnce motor ve bilişsel gelişimi desteklemek üzere, boş bir kutuya veya kavanoza mandalları ya da büyük makarna çeşitlerini atıp çıkarma oyunu oynayabilirsiniz. Bu basit eylem, el-göz koordinasyonunu ve odaklanma süresini artırır. Dil gelişimini desteklemek içinse, basit bir hikaye kitabını ses taklitleri (örneğin kedi miyavlaması veya araba sesi) yaparak okuyun ve bebeğinizin gösterdiği nesneleri adlandırın. Unutmayın, bu yaşta en iyi oyun materyali sizsiniz; onunla yere oturup basit ve tekrarlı etkileşim kurmanız, onun sosyal-duygusal bağını güçlendirecektir.

Gülcan A.
2 Ekim 2025 12:07
Fatma hanım dönüş için teşekkür ederim 😇 bu önerileri yapıyorum aslında ama yeterli hissetmiyorum. İnstagram anneleri sağ olsun sanırım sürekli bir etkinlik başla bir aktivite yapılıyormuş gibi izliyoruz bu kez evdeki bu basit aktiviteler yetersiz gibi geliyor malesef

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
2 Ekim 2025 12:15
Haklı isyanınızı anlayabiliyorum. Önemli olan çocuğunuzu her gün başka bir aktivite ile meşgul etmek değil anne-bebek bağını güçlendirmek, bebeğinizin dünyasına inebilmek ve gelişimi için katkı sağlayabilmek.Yani bir gün yüzmeye bir gün piyano- keman dersine vs vs vs götürmek mükemmel ebeveyn olmayı dolduram bir ölçme skalası değildir 🌼