13 Aylık Bebeğim Geceleri Ağlayarak Uyanıyor

61 görüntüleme
A

Ayşenur Ç.

1 Ekim 2025 06:10
Merhabalar,
13 aylık bebeğim geceleri çığlık atarak ağlayarak uyanıyor ve bu çok sık olmaya başladı. Diş olduğunu düşünüyorum. Başka bir nedeni de olabilir mi diye düşünüyorum?
Gece uykusuna geçmeden calpol veriyorum bazı günler faydası oluyor sanırım ama bazen faydası olmuyor gibi uyanmaları aynı oluyor. Ne yapmayılıyız ?
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

1 Ekim 2025 07:30
Merhabalar 🌼 13 aylık bebeğinizin geceleri çığlık atarak ve sık sık uyanması, en yaygın neden olan diş çıkarma ağrısı ile ilişkili olabilir, zira Calpol (ağrı kesici) bazen fayda sağlıyor. Ancak, bu yaşta sık uyanmanın diğer iki ana sebebi, ayrılık kaygısının zirve yapması ve bebeğinizin uyku birliği (kendi başına uyumayı öğrenememesi) sorunudur. Eğer ağlayarak uyanınca kucağa alınıyor veya emziriliyorsa, beynine "uyanmak kucağa alınmak demektir" mesajı gitmektedir. ncelikle, diş ağrısının öncelikli sorun olup olmadığını belirleyin. Ağrı kesicinin fayda etmediği günlerdeki uyanmaların nedeni büyük ihtimalle uyku birliği sorunudur. Çığlık atarak uyandığında hemen kucağa almak yerine, yatağında sırtını okşayarak veya pışpışlayarak sakinleştirmeye odaklanın. Ağlama şiddetli ise, kucağa alıp sakinleştirdikten hemen sonra, uykulu ama uyanık vaziyette yatağına geri koyarak kendi kendine dalması için fırsat tanıyın. Gündüzleri bolca fiziksel oyun oynayarak enerjisini atmasını sağlayın ve ayrılık kaygısını azaltmak için gündüz kısa süreli (5-10 dakikalık) odadan ayrılma-geri gelme oyunları (ce-ee) oynabilirsiiz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir