13 Ay 20 Gün Uyku Sorunu
73 görüntüleme

Ebru İ. G. ..
5 Eylül 2025 07:55
Merhaba 6 aydan sonra bebeğimi çok güzel düzenli bi uyku gelişimi vardı 8 de uyuyordu ve beşiğinde kısa sürede piş destekleydi. Fakat uykular git gide kötüleşti. Bazen gündüzleri tek uyku yapıyor 2 2,5 saat gibi ama 2 uykuyu gene istiyor 2 uyku yaptığımda ise uykuları maalesef 17. Den sonrasını buluyor. Gece uykusuna asla 21:00 önce geçmiyor. Bazen 23 00 23:30 gibi saatlere kayıyor. Odada 2 saatimiz geçiyor nerdeyse önceden emzikle beşiğinde uyuyordu şimdi ise sürekli göbeğimin üzerine yatmak istiyor biraz emiyor sonra bırakıp emzik alıyor. Böyle garip kısır döngülerle uyuyor. Bazı geceler emziksiz yatakta yanında ben varken 1 2 saatte hareket ede ede uyuyor. Bazen emerek bazen emzikle devam ediyor. Gece boyu uyanmaları var. Gece beslenmesini kesemiyorum aşırı derece inatçılık yapıyor ve ağlıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Bilgisi olan fikir verebilecek kişilere şimdiden çok teşekkür ediyorum.
M
Meltem G.
5 Eylül 2025 08:57
Bebek tek uyku istiyor olabilir benim kızım 1 yasindan sonra tek uykuya geçmişti tek uykuya geçişte bir ay kadar ikinci uykuyu istiyor gibi olabiliyor alışma geçme süresi diğer aylardan uyku azalmalarina göre daha zor oluyor tek uyku yapıp akşam 7 gibi gece uykusuna gecisni sağlayarak deneyin hem çokta güzel bir düzen oturtmuş olursunuz 21:00 bazı bebekler için gece uykusuna geç bir saat olabiliyor gece beslenmesinde su vermeyi deneyin belki işinize yarar gece beslendiği sürece uykuyu tam düzene sokmazsiniz

Ebru İ. G. ..
5 Eylül 2025 09:22
Tek uykuda yaptırıyorum ama daha mızmız ve uykusu daha da sarkıyor :(

Ebru İ. G. ..
5 Eylül 2025 09:24
Bir de su olayını denedim tek uyku yaptığı günler 19:30 da 19:00 götürdüğüm de oldu ama odada 2 saatten fazla kalıyoruz ışık yok ses yok ama uyumuyor öncesinde rutinleri de yapıyorum ama uykuya geçiremiyorum. Tahammülüm o kadar azaldı ki
M
Meltem G.
5 Eylül 2025 13:01
Başka ihtimalleri elediniz mi ev sıcaklığı kalın giydiriyor olabilirsiniz az uyarana maruz kalıp enerjisini atamiyor olabilir dis cikartiyor olabilir bunlara baktınız mi

Ebru İ. G. ..
5 Eylül 2025 15:20
Diş bilmiyorum ya çünkü 4 dişi çıktı 5 ay geçti başka diş yok bakıyorum ama kabarma şişlikte yok. Zorlu hafta geçirdik diş gelecek diye bekledim ama gelmedi. Sadece zıbınla dolaşıyor evde. Gün içinde akşam babayla dışarı çıkıyor bende elimden geldiği kadar ev içinde oynuyorum. Aklıma sebepte gelmiyor. Bazen park beşiğe koyduğumda emzirmeden 20 dk içinde uyuduğu gündüz uykuları da oluyor. Bazen emerek uyumak istiyor. Belki çok fazla tutarsız uyku biçimi olduğundan kafası karışıyordur :(

Ebru İ. G. ..
5 Eylül 2025 16:13
Meltem hanım çok teşekkür ederim bugün tek uyku yaptı yine erken yatırdım 19 da uykuya gitti. İnş uyanıp geri uykuya dönmeme durumu yaşamazsam tek uyku günlerinde erken uyutacağım inşallah 🌸
M
Meltem G.
5 Eylül 2025 17:06
İnşallah deliksiz sabah yapar

Ebru İ. G. ..
5 Eylül 2025 17:08
Gece beslenmesi olduğu için zor ama 1 saattir uyuyor çok şükür uyanmadı 🥹 beni yoran stres eden kısım uyutma süresin 1-2 saati bulmasıymış oturup 1 bardak sıcak çay içebildim. Çok teşekkür ederim size 🥹