11 Günlük Ama Doğum Kilosuna Ulasmadı

216 görüntüleme
S

Seer H.

17 Kasım 2025 23:32
Merhabalar bebeğim henüz 11 günlük. Doğum kilosu 3100 gr,bugün tartıldıgımızda 2960 gr oldugunu öğrendik. 10 günde doğum kilosuna ulasmıs olması gerekmiyor muydu? 2,5 saatte bir emziriyorum,herhangi bir huzursuzluğu vs yok günde 5 -6 kez kaka yapıyor,çok kaka yaptıgı için ve heraltını açtıgımızda çişni yaptıgı için çişli bezini takip edemiyorum yardımcı olur musunuz ne yapmam gerekşyor kilo alması için
R

Rabia B.

18 Kasım 2025 01:55
Sütünüz az geliyor büyük ihtimalle sağıp miktarına bir bakın sağmıyorsanız eğer. 10. Gündetek öğünde 50-60 cc kadar içebiliyorlar. Kaka yapması yeterli beslendiğini göstermiyor maalesef çiş olması lazım ve dolu dolu. Az geliyorsa mama takviyesi başlayın bence ben öyle yaptım bu arada sarılık oldu mu
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

18 Kasım 2025 05:03
Hiç endişe edecek bir durum yok 💕 anne olarak böyle streslerin olması çok normal ama doktorunuz zaten size bir desteğe ihtiyaç varsa söyler.
Size sütünüz yetmiyor vs diyen kimseye kulak asmayın 🍀 doğanın kanununa aykırı bu 💕 sütünüz yetiyordur, sadece yeteri kadar dinlenme, su içme ve stres olmamaya özen gösterin. Çocuğunuz sağlıklı ise, huzurlu ise zaten sorun yoktur. Anne olarak siz eğer bir sorun varsa zaten anlayacaksınız, merak etmeyin.
Sağlıkla büyütün.
İlsu O. K.

İlsu O. K.

19 Kasım 2025 00:47
Merhaba; Öncelikle sağlıkla,güzellikle büyütün.. 🫂 bende prematüre annesiyim bebeğiniz çok güzel kiloda doğmuş çok ciddi bir düşüşte olmamış endişelenmeyin. Daha 11 günlük merak etmeyin zamanla emmeside,çişi kakasıda,kilosuda düzene girecek.. Kaka yapınca çişte yapıyordur o zaten. 🥲 bebeğiniz her emmek istediğinde siz emzirin. 3 saati geçirmemek gerekiyormuş minik oldukları için şekerleri düşebiliyor. Siz strese girmeyin,dinlenebildiğiniz her an dinlenin, bol su için. Kontrollerinizide aksatmayın ki doktorunuzun bebeğinizi değerlendirmesi çok önemli. Zaten gerekli görürse size söyler. Lütfen gerekliliklere takılmayın. Endişenizi,heyecanınızı anlayabiliyorum her bebek aynı değil. Bebeğinizin büyümesini, kilosunu en doğru uzman biri değerlendirebilir. 🙏🏻
İlsu O. K.

İlsu O. K.

19 Kasım 2025 00:52
@Rabia Budak Yeni anne olmuş birine sütünüz az geliyor demek 🙁 mama takviyesi başlayın bence demek 🙁
R

Rabia B.

19 Kasım 2025 01:20
@İlsu Olcahan Kantarcılar neden mama zehir mi ? Sizin üstünüze vazife mi benim yorumuma sizin cevap vermeniz!
İlsu O. K.

İlsu O. K.

19 Kasım 2025 02:24
Formül mamalar elbette zehir değil. Oğlum 47 gün yoğunbakımda kaldı. 6 ay zor emziren bir anneyim. Sütüm yeterli olmadığı için yoğunbakımda başlandı mamaya . Aile büyüklerinin baskısı,annenin endişesi, lohusalık başlı başına zor, toplumun ve sosyal medyanın emzirme süt baskısı bebeğini beslemeye çalışan anneyi ne yazık ki dahada strese sokuyor. Zaten yorgun ve endişeli olan anne bir de mutsuzlaştırılıyor. Ben birine sütün yetmiyor olabilir mama kullan diyebilecek uzmanlığa sahip değilim. Bir anne ve kadın olarak yeni doğum yapmış bebeğinin kilosu konusunda endişeli ve beslemeye çalışan birinin belki daha da endişe duyabileceğini düşünerek size cevap verdim. Aslında sadece empati kurdum aynı endişelerden geçmiş biri olarak. 🤷‍♀️
R

Rabia B.

20 Kasım 2025 11:40
Ben sütün yetmiyor demedim zaten az geliyor olabilir dedim ki bebekle de alakalı olabilir her bebek de memeyi iyi kavrayamayabilir. Ayrıca önce bi tavsiye verdim kendimce sağın bakın diye yine öğünde alacağı miktarı da söyledim ben emizrme danışmanı ile çalıştığım için kendimce fikir verdim. Lohusalığın ne kadar zor olduğunu bende biliyorum bende yeni anneyim bazıları yüzünden benimde bebeğim 10. Güne geldiğinde kendi dkilosuna ulaşamamıştı herkes emzir gelir emzir gelir diye kandırdı beni ama gelmedi emzirmeyi bende önemsiyorum ama ne yazıklı genel olarak ilk anne olan kişilerin çoğu sütü biraz geç gelebiliyor kimse bana sağıp bak ne kadar çıkıyor demedi bebeğim sarılık oldu yeterli beslenemediği için ve yoğun bakımda yattık bizde o yüzden bi annenin o stresi yaşamasını istemem. Burda hepimizin amacı birbirimize destek olmak. Lütfen sizde yorumumu başka yerlere çekmeyin @İlsu Olcahan Kantarcılar
B

Buket ..

20 Kasım 2025 11:58
Suyu minimum 2 litre tüketin, sağlıklı yağ ve sağlıklı kalori alın , dinlenin, sık emzirin gece emzirmelerini atlamayın eğer kilo almıyorsa doktor size ne yapmanız gerektiğini söyleyecektir sağlıkla büyütün insallah 💕

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir