11 Aylik Minyon Denilen Bebek
195 görüntüleme
B
Beyza ..
6 Ekim 2025 07:35
Merhabalar bebegim suan 11 aylik 10. Ayinda 8.5 kilo 75 cm boyu olan bir bebekti ozamanlarda minyon deniliyordu minyon olunca ne oluyor anlamadımzayif ve boyu kısa olanlara denilmiyomu evetbebegimzayif ama boyugayet iyi gibi geliyor çok moralim bozuluyor aşırı yemektr yemiyorzor uyuyan bir bebek yani ne yapmam lazim bebegimin minyon oluşu ileriki zamanlarda da yani kısave celimsiz bir bebek olacak anlaminami geliyor gelişimiil için kötümü anlamadim ben kafam çok karışık gerçekten minyon olmak kötübirse mi
M
Merve Ö.
6 Ekim 2025 08:24
Benim bebeğim de 11 aylık 11 kilo boyu 73 ama hiç minyon demediler bence doktordan doktora fark ediyor tabiki en iyisini doktorlar bilir ama bence üzmeyin kendinizi her çocuğun gelişimi kendine özgü aile yapısına göre değişiyor
B
Beyza ..
6 Ekim 2025 08:43
Yani evet doğrudur belki ama yolda bebek seven biri vardi mesela prematüremi doğdudiye sormuştu insanları anlamıyorum gerçekten yani yemesi için mutfaktan çıkmıyorum sürekli birseyler yesin diye birseyler yapıyorum çok yemiyorda eskiden yine birazda olsa yerdi ama simdi yemiyor
M
Muhteber D.
6 Ekim 2025 11:52
Boyu güzel kilosu da normal gibi siz persentil gelişimine odaklanın insanların lafına aldırmayın. Yakın bir tanıdığın bebeği kilolu doğdu ve anne sütü de maşallah çok yaradı kilolu devam etti o anne çocuğuna kilolu dedikleri için dert yanıyordu benim oğlumda 9 aylık dokuz kilo bizimki onun yanında çelimsiz duruyor benimkine konuşuyorlardı 😅 ama ikisinin de kendi çizgisinde gelişimi güzel ilerliyor o yüzden ben konuşmaları dert etmedim çok kilolu bir bebeklik dönemi de geçirse iki üç yaştan sonra anne baba nasılsa çocuk ona eğriliyor. Çok uzattım siz hiç takılmayın sadece kendinize bebeğinize odaklanın 💕
B
Beyza ..
6 Ekim 2025 12:15
Teşekkür ederim.. sadece anne bazen kendini yetersiz görebiliyor belkide bu yüzden bu kadar takıyorum istemsizce 🙏
A
Aysu A.
9 Ekim 2025 21:26
Beyza hanım yapmayın lütfen ya benim oğlum da 11 aylık 8 kiloyu göremedik daha boyu da 70 cm 😀 emekliyor mutlu sosyal ve bence yeterli yani. İştahı da yok, canı isterse ek gıda yiyor falan ama bence bunların hiçbir önemi yok. Bebek hareketlendikçe zaten kilo alımı düşer bu çok normal üzerine diş çıkarma dönemi de geliyor. Lütfen insanlara bakıp kendinizi üzmeyin çocuğada yemesi için zorlamayın ki ilerde beslenmeden soğumasın bebişler ☺️

Ayça K. A.
Hemşire
9 Ekim 2025 21:32
Minyon çok tıbbi bir açıklama olmamış bebeğiniz kaç kilo doğdu kaç cm doğdu persentil ne persentiline göre yüzde kaçlık dilimde hekiminizin sizinle bunları paylaşması gerek. Minyon halk tabiri ve bilimden uzak olmuş aldırış etmemenizi tavsiye ederim.
B
Beyza ..
10 Ekim 2025 07:53
Aysu hanımistemsizce takıyor insan yemesinde hiç zorlamiyorum inanin sadece kendi kendime üzülüyorum işte😅
B
Beyza ..
10 Ekim 2025 07:53
Ayça hanım teşekkür ederim
B
Bestenur S.
10 Ekim 2025 21:23
Merhaba oğlum 27aylık oldu bugün 11 kilo bende aşırı üzülüyorum minyon bir çocuk diyorlar sen niye yemiyorsun bakalım vb cümleler insanlar o kadar çok konuşuyor ki aslında aşırı iştahsız değil ama ben mi beceremiyorum doyurmasını bilmiyorum gerçekten