11 Aylık Kaşıkla Yiyor Elle Verdiğim Şeyleri Yemiyor
77 görüntüleme
D
Dilan S.
29 Ağustos 2025 05:07
Oğlum 11 aylık her şeyi reddetti bu zamana kadar ama şu üç gündür elimle verdiğim ya da kendi eliyle yediği, ısırdığı şeyleri diliyle itip ağzından çıkarıyor. Halbuki dört gün öncesine kadar eline simit, ekmek ya da ısırması gereken meyve versem ısırıp yerdi. Bu sabah da şeftaliyi püresini kaşıkla verdim yedi sonra elimle verdim yemedi tekrar kaşığa aldım yedi. Sonra armutu elimle parçaladım verdim yemedi ağzından attı aynı parçayı kaşıkla verdim yedi. Yani millet kaşıkla sorun yaşar biz elle ama köfte vs de yemesi lazım her şeyi kaşıkla mı vereyim? çok sinirim bozuluyor istiyorum ki eline alıp kendi yesin öğrensin 1 yaşına girecek hâlâ kendi başına bir şey yemedi. Haftaya işe başlayacam nasıl olacak hiç bilmiyorum çok dert ediyorum kafaya takıyorum o kadar ki uykularım kaçıyor çünkü kilosu boyu geride Dr zorla oyunla ver diyor öyle de olmaz ki. Yediği her öğünde belki bir çay bardağı kadardır ama mama azıcık içiyor bu ara hele tam azalttı artık komple bırakma noktasına geldim çok yoruldum ne kadar yediyse yesin diyorum ama beni böyle yormasin. Bir yer bir yemez psikolojim bozuldu:(( yani böyle bir durumda ne yapılması doğru olur? Kaşıkla vermeye devam mı etmeliyim yoksa arada elle deneme yapmalı mıyım öyle de olsa yemiyor ağzından çıkarıyor. Bugün için köfte yapacam mesele korkuyorum yemez diye nasıl yiyecek bilmiyorum. Mesele çigneme değil çünkü tanele şeylere alıştı elle yemiyor
F
Fatma S. ..
29 Ağustos 2025 18:32
Belki sadece meraktır çatal denediniz mi acaba? Kendisi hem kaşık hemde çatal kullanıp yer belki. Kızım kaç aylıkken kullanmaya başlamıştı hatırlamıyorum ama bebeklere özel olanlardan alıp deneyin isterseniz.
D
Dilan S.
29 Ağustos 2025 19:42
Çatalla denedim bugün yedi biraz ama kendi hep karıştırma peşinde yeme merakı yok oyunla vs veriyorum ah ahh 😢