11 Aylık Doğduğundan Beri Sık Uyanıyor
86 görüntüleme
S
Sinem G.
12 Eylül 2025 03:15
Oğlum zamanında doğdu ancak kolik bebekti, çok kusuyor gazı fazlaydı gece uykuları 2 saatten fazla değildi. 4aydan sonra durum değişmedi, saat başı ya da 2 saatte bir ağlayarak uyanıyor. Bazen emzirip geri yatırıyorum ama bazen hiç uyumuyor. Oturup oyun oynayınca ağlaması kesiliyor.Her ay farklı bir sebep söylediler, dişi çıkıyordur yeni beceriler kazanıyordur vs. Müdahale etmedikçe kendimizden verir olduk, şu an 11bucuk aylık ve hala uyumuyor. Bu normal mi ne yapmak lazım?
R
Rabia Ç.
12 Eylül 2025 05:09
Aynı durumdayız şu an 6.ayda düzeltmek için uyku danışmanlığı almak şart mı acaba
Z
Zeynep K.
12 Eylül 2025 05:58
bizde 10 ayligiz durum bizde de aynı. Birde yanimda yatmaya alisti kendi yataginda uyumuyor. Niye yanina alistirdin diyorlar, demesi cok kolay. O emerken ben de anca dinlenebiliyorum ya da tedirgin de olsa biraz uyuyabiliyorum. Gece 12 ya da 1 de anca uyuyor.

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
12 Eylül 2025 07:09
Merhaba 🌺 Bebeğinizin gece uyanıp oynamak istemesi, uykuya dalmak için size ihtiyaç duyduğu bir alışkanlık haline gelmiştir. Bu durum bir sorun değil, öğrenilmiş bir davranıştır.
-Geceleri uyandığında onu oyalamak yerine, sakin bir ses tonuyla güvende olduğunu hissettirin. Onu kucağınıza almak yerine yatağında kalmaya teşvik edin. Bu süreçte sabırlı ve tutarlı olmanız, bebeğinizin kendi kendine uykuya dönme becerisini kazanmasını sağlayacak ve size de dinlenme fırsatı verecektir.
-Geceleri uyandığında onu oyalamak yerine, sakin bir ses tonuyla güvende olduğunu hissettirin. Onu kucağınıza almak yerine yatağında kalmaya teşvik edin. Bu süreçte sabırlı ve tutarlı olmanız, bebeğinizin kendi kendine uykuya dönme becerisini kazanmasını sağlayacak ve size de dinlenme fırsatı verecektir.